فناوری

پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا، سن‌دیگو» : تغییرات اقلیمی، سرعت چرخش زمین را کند می‌کنند!

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

ایسنا: محققان «دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو» در مقاله‌ای جدید نوشته‌اند تغییرات آب و هوایی به‌طور قابل توجهی چرخش زمین را تغییر داده و زمان را مختل می‌کند.

به نظر می رسد تغییرات اقلیمی زمان را مختل می کند.

به گزارش واشنگتن پست، ذوب شدن یخ های قطبی به دلیل گرمایش زمین بر چرخش زمین تأثیر می گذارد و همچنین می تواند بر زمان سنجی دقیق تأثیر بگذارد.

این سیاره نه متوقف خواهد شد و نه آنقدر سرعت می‌گیرد که همه را به فضا پرتاب کند، اما زمان‌بندی یک علم دقیق در جامعه‌ای با فناوری پیشرفته است. به همین دلیل، انسان ها بیش از نیم قرن پیش مجبور شدند با مشاهده تغییرات جزئی در چرخش زمین، مفهوم «ثانیه کبیسه» را ابداع کنند.

تغییرات آب و هوایی اکنون این محاسبات را پیچیده کرده است. در عرض چند سال ممکن است لازم باشد یک “ثانیه کبیسه منفی” در تقویم وارد شود تا چرخش سیاره با ساعت هماهنگ جهانی مطابقت داشته باشد.

دانکن آگنیو، ژئوفیزیکدان دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو (UCSD) گفت: گرمایش جهانی در واقع به طور قابل اندازه گیری بر چرخش کل زمین تأثیر می گذارد. چیزهایی در حال رخ دادن است که قبلاً اتفاق نیفتاده است.

گاهشماری به طور سنتی مبنایی نجومی داشته است. زمین نوعی ساعت است. در زمان‌های ساده‌تر، سیاره یک چرخش کامل در محور خود انجام داد و همه آن را یک روز نامیدند.

با این حال، فناوران به دنبال سطوح دشوار دقت هستند. ساعت های اتمی از قبل به ما می گویند که ساعت چند است. هدف افرادی که می خواهند کارها را دقیقاً به درستی انجام دهند این است که مطمئن شوند زمان اتمی کاملاً با زمان نجومی هماهنگ است. به عنوان مثال، ماهواره‌های مجهز به GPS باید دقیقاً بدانند که زمین در زیر آنها کجاست و دقیقاً چه ساعتی است تا شما را از خانه به مقصدتان برسانند.

اما زمین با سرعت ثابت نمی چرخد. سیاره ما در یک رقص گرانشی پیچیده با ماه، خورشید، جزر و مد اقیانوس، جو آن و حرکت هسته داخلی جامد است.

اگنیو اشاره کرد که هسته زمین برای بررسی دقیق قابل دسترسی نیست و کمی شبیه یک جعبه سیاه است. با حفاری در مناطق خاصی از کف دریا، ژئوفیزیکدانان می توانند جزئیات مربوط به درون سیاره را درک کنند. سال گذشته گزارش شد که دانشمندان تغییراتی را در چرخش زمین شناسایی کرده اند که به نظر می رسد با نوسانات ۷۰ ساله چرخش هسته مطابقت دارد.

وقتی دانشمندان سعی می کنند آنچه را که زمین در هر لحظه انجام می دهد توصیف کنند، باید کج شدن و لرزش زیادی را در نظر بگیرند.

زمین دیگر کند نمی شود. در واقع، زمین سرعت بسیار کمی داشته است و از پایان سال ۲۰۱۶ حتی یک ثانیه کبیسه به آن اضافه نشده است.

ذوب شدن صفحات یخی قطب جنوب و گرینلند، آب مذاب را به سمت استوا منتقل می کند. این فرآیند برآمدگی استوایی سیاره را افزایش می دهد. در همین حال، زمین فشرده شده توسط یخ در قطب ها بالا می رود و زمین را کروی تر می کند. جودا لوین، فیزیکدان موسسه ملی استاندارد و فناوری (NIST) که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: این دو تغییر در شکل سیاره اثرات متضادی بر چرخش آن دارد.

مقاله جدید Agnew می گوید که اگرچه هسته باعث می شود سیاره سریعتر بچرخد، اما تغییرات در شکل سیاره ناشی از گرم شدن آب و هوا سرعت آن را کاهش می دهد. اگنیو نوشت، بدون این اثر، شتاب کلی چرخش سیاره ممکن است به تایمر نیاز داشته باشد تا در پایان سال ۲۰۲۶ یک ثانیه کبیسه منفی داشته باشد. به دلیل تغییرات آب و هوایی، ممکن است تا سال ۲۰۲۹ این کار ضروری نباشد.

این تحقیق در مجله «نیچر» منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا