پژوهشگر ایرانی دانشگاه آریزونا: احتمال مرگ مردان بر اثر سندروم قلب شکسته دو برابر بیشتر از زنان است
یک مطالعه جدید توسط یک دانشمند ایرانی نشان می دهد که اگرچه “سندرم قلب شکسته” بیشتر در زنان دیده می شود ، اما مردان دو برابر بیشتر از بین می روند.
همه ما با درد روانی قلب شکسته کاملاً آشنا هستیم و تاکنون کتاب ها ، آهنگ ها و فیلم های بی شماری در مورد آن وجود داشته است. اما شواهد علمی همچنین نشان می دهد که این پدیده در واقع می تواند باعث مرگ شود. اصطلاح علمی این بیماری “قلبی Takotsubo” یا “سندرم قلب شکسته” است که به دلیل استرس شدید جسمی یا عاطفی ، عضله قلب را تضعیف می کند.
یک تحقیق جدید از دانشگاه آریزونا اکنون نتایج نگران کننده ای بین نزدیک به ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایالات متحده و بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ را نشان می دهد.
در حالی که شیوع این سندرم در هر دو زن و مرد در طول دوره مطالعه اندکی افزایش یافته است ، به طور کلی موارد بیشتری از زنان وجود داشته است. با این حال ، میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری بیش از دو برابر زنان گزارش شده است: ۱۱.۲ ٪ در مردان در مقایسه با ۵.۵ درصد در زنان. میزان مرگ و میر کلی ۶.۵ درصد بود.
نمودار فوق نشان می دهد که میزان مرگ و میر ناشی از “سندرم قلب شکسته” همیشه در سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ افزایش یافته است. قابل توجه است که میزان مرگ در بین مردان (خط آب) به طور قابل توجهی بالاتر از زنان (خط نارنجی) در طول سال ها بوده است و شکاف بین این دو گروه به تدریج افزایش یافته است. در سال ۲۰۲۰ ، مرگ و میر مردان به حدود ۱۴ درصد رسید ، در مقایسه با تنها ۶ درصد برای زنان.
به گفته دکتر رضا Movahed ، مداخله گر از دانشگاه آریزونا:
“ما از تعجب بسیار زیاد شدیم که میزان مرگ و میر ناشی از کاردیومیوپاتی توکودی ، و ما از اینکه ۵ سال بدون تغییر باقی ماندیم شگفت زده شدیم.” شیوع عوارض در بیمارستان نیز زیاد بود. “
عوارض و علل سندرم قلب شکسته
سندرم قلب شکسته معمولاً ناشی از هجوم هورمونهای استرس در بدن است. این استرس می تواند جسمی (مانند جراحی یا عفونت) یا عاطفی (مانند طلاق یا عزیزان) باشد. به نظر می رسد مردان بیشتر در معرض استرس جسمی قرار دارند که ممکن است به دلیل افزایش میزان مرگ و میر باشد. تفاوت های هورمونی بین زن و مرد نیز ممکن است درگیر باشد.
عوارض گزارش شده از این سندرم شامل نارسایی قلبی (۹ /۳۵ ٪ از بیماران) ، فیبریلاسیون دهلیزی (۷ /۲۰ ٪) ، شوک قلبی (۶.۶ ٪) ، سکته مغزی (۵.۳ ٪) و ایست قلبی (۳.۴ ٪) است.
از آنجا که این علائم بسیار شبیه به حمله قلبی یا درد قفسه سینه است ، اغلب تشخیص داده می شود. اما محققان این مطالعه امیدوارند که آگاهی عمومی از سندرم را افزایش دهند تا تشخیص دقیق تر و درمان مؤثر تری ارائه دهند.
دکتر Movahed می گوید:
“برخی از عوارض ، مانند سکته مغزی آمبولیک ، ممکن است با تجویز زودرس داروهای ضد انعقادی در بیماران با ضعف شدید در عضله قلب یا ریتم قلب نامنظم جلوگیری شود.”
اگرچه پزشکان سالها از سندرم Tachotsubo آگاه بوده اند ، اما هنوز سؤالات زیادی در مورد نحوه تشخیص ، درمان و جلوگیری از عوارض آن وجود دارد.
نتایج این مطالعه در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو