پژوهش جدید: خوردن منظم شکلات تلخ میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد
با توجه به فواید شکلات تلخ برای سلامت قلب و عروق، تحقیقات گسترده ای در مورد آن انجام شده است، اما یافته های محققان مختلف متناقض است و نباید مضرات آن را نادیده گرفت. اکنون، یک تحقیق جدید به سراغ شکلات تلخ رفته است و به گفته محققان، مصرف منظم شکلات تلخ می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.
بر اساس گزارش نیواطلس، محققان دانشگاه هاروارد دریافتند که خوردن ۵ وعده شکلات تلخ در هفته می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۱ درصد در مقایسه با افرادی که اصلا این شکلات را مصرف نمی کنند، کاهش دهد.
رابطه بین مصرف منظم شکلات تلخ و کاهش دیابت نوع ۲
در تحقیقات خود، محققان از شرکت کنندگان خواستند که هر چهار سال یک بار پرسشنامه های خاصی را پر کنند. محققان ارتباط بین دیابت نوع ۲ و مصرف شکلات را در ۱۹۲.۲۸ نفر و تفاوت بین مصرف شکلات تیره و شیری را در ۱۱۱.۶۵۴ نفر بررسی کردند.
محققان دریافتند که فواید شکلات تلخ در شکلات شیری یافت نمی شود. مصرف منظم شکلات شیری با افزایش وزن مرتبط است:
“مصرف شکلات شیری ارتباط مثبتی با افزایش وزن داشت. در مقایسه با افرادی که مصرف شکلات خود را تغییر ندادند، افزایش مصرف شکلات شیری در یک دوره چهار ساله با ۰.۳۵ کیلوگرم افزایش وزن همراه بود.” افزایش مصرف شکلات تلخ باعث نشد. مربوط به تغییر وزن است.”
به طور کلی، فلاوانول ها – آنتی اکسیدان های پلی فنول که در میوه ها و سبزیجات نیز یافت می شوند – با بهبود سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط هستند. شکلات تلخ با ۵۰ تا ۸۰ درصد کاکائو دارای بالاترین فلاوان ۳-ول با ۳.۶۵ میلی گرم در هر گرم شکلات است. در مقابل، به طور متوسط ۳۵ درصد شکلات های شیری تنها ۰.۶۹ میلی گرم از این ترکیبات را دارند.
به همین دلیل، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در میان افرادی که ۵ بار در هفته یک وعده شکلات تلخ می خوردند ۲۱ درصد کمتر بود، اما افزایش مصرف شکلات شیری با افزایش وزن طولانی مدت همراه بود. طبق نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه، ۱۱.۱ درصد از بزرگسالان ایالات متحده به طور منظم شکلات می خورند، اما تنها ۱.۴ درصد شکلات تلخ (شکلات حاوی ۴۵ درصد یا بیشتر کاکائو) مصرف می کنند.
یافته های این تحقیق در مجله BMJ منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو