پژوهش جدید: ضرر نوشیدن نوشابه بیشتر از خوردن شکلات است
طبق یک مطالعه جدید ، مصرف قند مانند قند ، مانند نوشیدنی ها و آب میوه های شیرین ، تأثیر مخرب تری بر متابولیسم بدن دارد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بسیار بیشتر از مصرف همان مقدار قند در غذاهای جامد مانند شکلات افزایش می دهد.
به گفته ایندیپندنت ، محققان دانشگاه بریگوم یانگ (BYU) دریافتند که نوشیدن یک قوطی سودا می تواند برای سلامتی شما مضر تر از خوردن یک بسته شکلات باشد. این مطالعه نشان می دهد که بدن انسان قند مایع را به روشی کاملاً متفاوت از شکر در غذاهای جامد دریافت و دریافت می کند.
بیشتر از شکلات برای نوشیدنی مضر است
محققان می گویند دلیل تفاوت بین آسیب نوشیدنی و شکلات به دلیل متابولیسم “قندهای جدا شده” است. در نوشیدنی ها ، آب میوه های صنعتی ، نوشیدنی های ورزشی و انرژی ، این قندها به سرعت جذب می شوند و باعث پرش ناگهانی قند خون می شوند. این فرآیند کبد را فشار داده و متابولیسم آن را مختل می کند و در نتیجه باعث افزایش چربی کبد و مقاومت به انسولین می شود ، شرایطی که اساس اصلی دیابت نوع ۲ است.
در مقابل ، قندهای طبیعی در غذاهای کامل مانند میوه و غلات به آرامی توسط فیبر ، پروتئین و سایر مواد مغذی جذب می شوند و چنین فشار ناگهانی و مخرب را بر کبد وارد نمی کنند. به طور کلی ، محققان می گویند که همه قندها را می توان با یک چشم مشاهده کرد و باید توجه داشته باشیم که قندهای مایع مضر هستند.
برای به دست آوردن این یافته ها ، محققان داده های بیش از نیم میلیون نفر را در چندین قاره مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. یافته های آماری آنها نشان داد که هر وعده غذایی اضافی از نوشیدنی های شیرین یا نوشیدنی (حدود ۳۵۵ میلی لیتر) خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۲۵ ٪ افزایش می دهد. این افزایش از اولین وعده مصرف آغاز می شود و “آستانه ایمنی” وجود ندارد. هر وعده غذایی اضافی آب میوه (حدود ۲۴۰ میلی لیتر) در روز نیز ۵ ٪ خطر را افزایش می دهد.
یافته های این مطالعه در مجله Advances in Nutrition منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو