پژوهش جدید: چای کیسهای میتواند میلیاردها ذره میکروپلاستیک وارد بدن ما کند
میکروپلاستیک ها تقریباً در همه جا یافت می شوند و تاکنون مطالعات زیادی نشان داده اند که این ذرات مضر به بدن ما نفوذ می کنند. اکنون، در یک مطالعه شگفتانگیز، محققان دریافتند که میلیاردها میکروپلاستیک از طریق کیسههای چای وارد بدن ما میشود.
بر اساس گزارش ScienceAlert، تحقیقات محققان دانشگاه خودمختار بارسلون (UAB) در اسپانیا نشان می دهد که چای کیسه ای می تواند میلیاردها ذرات میکرو و نانوپلاستیک (MNPL) را در هر میلی متر آبی که در آن غوطه ور می شود، آزاد کند. این ارقام ممکن است خیلی زیاد به نظر برسند، اما تحقیقات قبلی همچنین نشان داده است که وقتی ظروف غذا را در مایکروویو گرم می کنیم، همان مقدار MNPL آزاد می شود.
میکروپلاستیک در کیسه های چای
محققان در تحقیقات جدید خود می خواستند مقدار دقیق نانوپلاستیک را در ۳ نوع چای کیسه ای موجود در بازار محاسبه کنند. آنها با استفاده از تکنیک های لیزر، تصاویر بسیار دقیقی از ویژگی های شیمیایی و فیزیکی ذرات ساطع شده از کیسه های چای به دست آوردند.
محققان ۳ نوع چای کیسه ای را آزمایش کردند. این کیسه ها که بیشتر از پلی پروپیلن ساخته شده اند، حدود ۱.۲ میلیارد ذره در هر میلی لیتر با اندازه متوسط ۱۳۶.۷ نانومتر منتشر می کنند. کیسه های سلولزی به طور متوسط ۱۳۵ میلیون ذره در میلی لیتر با اندازه تقریبی ۲۴۴ نانومتر منتشر می کنند. کیسه های نایلون-۶ معمولاً ۸۱۸۰۰۰۰ ذره در میلی لیتر با اندازه متوسط ۱۳۸.۴ نانومتر ساطع می کنند.
علاوه بر این، محققان برهمکنش ذرات MNPL را با سلول های روده انسان آزمایش کردند و دریافتند که در سلول های تولید کننده مخاط، پلاستیک ها به هسته سلول نفوذ می کنند. محققان می گویند: ترکیب پلیمری MNPL ها به طور قابل توجهی بر برهمکنش های بیولوژیکی آنها تأثیر می گذارد که منجر به اثرات متنوعی بر اندام ها، بافت ها و سلول ها می شود و می تواند در دراز مدت منجر به سرطان شود.
محققان معتقدند میکروپلاستیک ها و نانوپلاستیک ها با عملکرد طبیعی سلول ها تداخل دارند و احتمال عفونت را افزایش می دهند. آنها همچنین پلاستیک هایی را در روده دیده اند که باعث ایجاد بیماری هایی مانند بیماری التهابی روده (IBD) می شود.
یافته های این تحقیق در Chemosphere منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو