ترندهای روز

پژوهش محقق ایرانی هاروارد: سیب‌زمینی سرخ‌کرده می‌تواند ریسک دیابت را ۲۰ درصد افزایش دهد

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

یک مطالعه جدید توسط دانشمندان دانشگاه هاروارد به سرپرستی محقق ایرانی نشان می دهد که سیب زمینی به خودی خود عامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نیست ، اما روش پخت و پز تعیین همه چیز است. براساس این مطالعه ، مصرف منظم سیب زمینی سرخ شده یا تراشه ها می تواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۵ ٪ افزایش دهد.

سیب زمینی سومین محصول غذایی مصرف شده در جهان است ، با این حال ، رابطه آن با دیابت نوع ۲ همیشه موضوعی بحث برانگیز و متناقض بوده است. محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد اکنون در حال پاسخ به این ابهامات هستند که به رهبری دکتر سید محمد موسووی انجام می شود. این تیم با تجزیه و تحلیل داده های رژیم غذایی از بیش از ۶۰۰۰ متخصص بهداشت ایالات متحده که بیش از ۵ سال جمع آوری شده است ، به نتایج دقیقی رسید.

“به جای اینکه از سیب زمینی ها خوب یا بد بخواهیم ، یک سؤال ظریف تر و عملی تر پرسیدیم: چگونه سیب زمینی ها پخته می شوند و به جای آن چه چیزی می توانیم بخوریم؟”

تأثیر سیب زمینی سرخ شده بر افزایش خطر ابتلا به دیابت

به گفته گاردین ، نتایج این مطالعه ، پس از در نظر گرفتن عواملی مانند سبک زندگی و شاخص توده بدنی (BMI) ، نشان داد که مصرف سیب زمینی سرخ شده یا چیپس سه بار در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد. با مصرف پنج وعده غذایی در هفته ۵ ٪ خطر است.

در مقابل ، مصرف منظم سیب زمینی های پخته شده ، جوشانده یا پوره ها هیچ ارتباط آماری قابل توجهی برای افزایش خطر ابتلا به دیابت نداشتند. محققان بر این باورند که روند سرخ کردن عمیق در روغن ، با افزایش محتوای چربی ، نمک و کالری و همچنین از بین بردن برخی مواد مغذی ، سیب زمینی ها را به یک عامل خطر تبدیل می کند.

از طرف دیگر ، محققان می گویند جایگزین کردن سیب زمینی سرخ شده با دانه های کامل (مانند برنج قهوه ای یا غلات کامل) خطر ابتلا به دیابت را ۵ ٪ کاهش می دهد. با این حال ، جایگزینی هر نوع سیب زمینی (حتی پخته شده) با برنج سفید ، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. محققان می گویند از سیب زمینی لذت ببرید ، اما به نحوه طبخ آن نگاه کنید و کمتر به سمت تراشه ها بروید.

یافته های این مطالعه در مجله BMJ منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا