طلا و ارز

پیش بینی قیمت طلای جهانی / شرط جهش ادامه‌دار اونس جهانی طلا چیست؟

به گزارش افق میهن، قیمت جهانی طلا پس از شروع نامشخص دیگری در هفته جاری با افزایش تقاضا مواجه شد و به بالاترین سطح از اوایل ژوئن تا کنون و بالای ۲۳۸۰ دلار رسید. کارشناسان بر این باورند که انتشار گزارش های ناامیدکننده از وضعیت اقتصاد کلان آمریکا موجب تضعیف دلار آمریکا و افزایش قیمت جهانی طلا شد.

اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در مورد سیاست های پولی و انتشار داده های تورم ایالات متحده در ماه ژوئن می تواند تاثیر قابل توجهی بر قیمت طلا در هفته آینده داشته باشد.

تضعیف اقتصاد آمریکا به مذاق سرمایه گذاران جهانی طلا

با کاهش بازده اوراق قرضه آمریکا در پی انتشار آمار ضعیف اقتصادی، طلا افزایش یافت. قیمت طلا در روز دوشنبه با کاهش تقاضای دلار آمریکا در اوایل هفته اندکی افزایش یافت. شاخص مدیران خرید (PMI) برای بخش تولید که توسط موسسه مدیریت تامین (ISM) منتشر شده است، در ژوئن نسبت به ماه مه اندکی از ۴۸.۷ به ۴۸.۵ کاهش یافته است. شاخص بهای پرداختی نیز که بخشی از این نظرسنجی است و نشان دهنده تورم در بخش تولید است، از ۵۷ به ۵۲.۱ کاهش یافت.

به دنبال اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در مورد چشم انداز سیاست پولی در روز سه شنبه، با اندکی کاهش بازدهی ۱۰ ساله خزانه داری آمریکا، قیمت جهانی طلا ثابت ماند. پاول در صحبت با پنل انجمن بانکداری مرکزی در سینترا اذعان کرد که کاهش تورم نشانه‌هایی از بهبود را نشان می‌دهد و افزود که داده‌های اخیر پیشرفت قابل توجهی را در این زمینه نشان می‌دهد.

روز چهارشنبه، دلار آمریکا دوباره تحت فشار فروش قرار گرفت و راه را برای افزایش بیشتر قیمت طلا هموار کرد. موسسه پردازش خودکار داده ها (ADP) گزارش داد که اشتغال بخش خصوصی در ماه ژوئن به ۱۵۰۰۰۰ نفر رسید که کمتر از پیش بینی ۱۶۰۰۰۰ تحلیلگران بود.

همچنین شاخص اشتغال و شاخص قیمت به ترتیب به ۴۶.۱ و ۵۶.۳ کاهش یافت. قیمت طلا پس از انتشار اطلاعات ناامیدکننده از ایالات متحده با افزایش تقاضا مواجه شد و برای اولین بار در دو هفته گذشته به بالای ۲۳۶۰ دلار رسید. با بسته شدن بازارهای مالی ایالات متحده برای روز استقلال در روز پنجشنبه، حجم معاملات کاهش یافت و قیمت طلا را وارد فاز تثبیت قیمت کرد.

رویدادهایی که بر پیش بینی قیمت جهانی طلا در هفته آینده تأثیر می گذارد

تقویم اقتصادی آمریکا در نیمه اول هفته هیچ خبر مهمی ارائه نخواهد کرد. با این حال، سرمایه گذاران به اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در برابر کمیته بانکی سنا و کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه توجه زیادی خواهند داشت.

از دیدگاه کارشناسان، بعید به نظر می رسد که اظهارات پاول نشانه جدیدی از چشم انداز سیاست پولی باشد. از آنجایی که این اظهارات قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر ارائه می شود، سؤالات قانونگذاران می تواند بر سیاست متمرکز باشد.

مهاجرت، تورم و بیکاری مسائل مهمی خواهند بود که قانونگذاران احتمالا به آنها رسیدگی خواهند کرد. پاول از اظهار نظر در مورد سیاست یا سیاست مالی خودداری کرد. با این وجود، تغییرات در درک ریسک می تواند بر عملکرد دلار آمریکا تأثیر بگذارد. افزایش ریسک می تواند منجر به کاهش تقاضا برای دلار شود، در حالی که تغییر منفی در جو بازار می تواند به ارز کمک کند تا از جریان های تقاضای مطمئن بهره مند شود.

روز پنجشنبه، اداره آمار کار (BLS) داده های شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) را برای ماه ژوئن منتشر خواهد کرد. کارشناسان پیش بینی می کنند این شاخص پس از ثابت ماندن در ماه می، ماهانه ۰.۱ درصد افزایش یابد. همچنین انتظار می‌رود که CPI اصلی، که قیمت‌های بی‌ثبات مواد غذایی و انرژی را در نظر نمی‌گیرد، ۰.۲ درصد افزایش یابد، مطابق با رشد ماه می.

افزایش شدیدتر از حد انتظار در شاخص CPI ماهانه می تواند منجر به تقویت دلار آمریکا در واکنش اولیه شود و سرمایه گذاران را به ارزیابی مجدد احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه سپتامبر سوق دهد. از سوی دیگر، یک نتیجه منفی غیرمنتظره از این داده ها می تواند منجر به کاهش قابل توجه بازدهی خزانه داری آمریکا شود و راه را برای افزایش مجدد قیمت جهانی طلا هموار کند.

برای مطالب بیشتر به صفحه طلا و ارز افق میهن مراجعه کنید.









دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا