چاق شدن در سنین زیر 30 سال، احتمال مرگ زودرس را بیش از 75 درصد افزایش میدهد.
تحقیقات در دانشگاه لوند سوئد به ۶۰۰۰ بزرگسال نشان داد که افزایش وزن در دهه ۱۹۸۰ ، به ویژه ۵ سال پیش ، خطر مرگ زودرس ناشی از بیماری های قلبی ، دیابت نوع ۲ و سرطان را در زنان افزایش داد. کارشناسان می گویند که “هشدار” مطالعه به نظر می رسد.
محققان سوئدی های دانشگاه لوند ۶۲۰،۰۰۰ بزرگسال را به مدت ۱۷ تا ۶۰ سال بررسی کردند و دریافتند که افزایش وزن در دهه ۱۹۲۰ می تواند عواقب بیشتری نسبت به اواخر زندگی داشته باشد. محققان می گویند افزایش وزن قبل از ۳۰ سالگی احتمال مرگ زودرس توسط تعدادی از بیماری ها ، به ویژه بیماری های قلبی و دیابت نوع -۲ را افزایش می دهد. در زنان ، افزایش وزن همچنین خطر مرگ زودرس ناشی از سرطان در همه سنین را افزایش می دهد.
خطر مرگ زودرس را با چاقی افزایش داد
محققان دریافتند که مردانی که قبل از ۳۰ سالگی چاق می شوند ، خطر مرگ زودرس را در سنین بالاتر در مقایسه با سن بالاتر افزایش می دهند. این برای زنان ۸۴ ٪ است. آنهایی که بین ۳۰ تا ۴۵ چاق می شوند نیز خطر مرگ زودرس را ۵۲ ٪ افزایش می دهند ، در حالی که چاقی خطر مرگ را در حدود ۲۵ ٪ بین ۴۶ تا ۶۰ افزایش می دهد.
به طور کلی ، هر نیم کیلوگرم افزایش وزن خطر مرگ زودرس را بیش از ۲۰ ٪ در اوایل بزرگسالی (۱۷ به ۲۹ سال) افزایش می دهد. کاترین جنر ، مدیر اتحادیه بهداشت چاقی ، تأکید می کند که این مطالعه “زنگ هشدار” است. وی می گوید: “این می تواند با افزایش دیابت نوع ۲ ، بیماری های قلبی ، برخی از انواع سرطان و سلامت روانی ضعیف ، زندگی را کوتاه کند.”
به گفته محققان ، بسیاری از جوانان قبل از ۳۰ سالگی چاق می شوند و این به دلیل تسلط فست فود ، وعده های غذایی زیاد و محصولات فوق العاده است و دولت ها باید اقدامات لازم را انجام دهند. به گفته محققان ، پیام اصلی این مطالعه واضح است: اجتناب از افزایش وزن ، به ویژه در اواخر بزرگسالی و در دهه ۱۹۲۰ زندگی. آنها می گویند که هرچه افراد قبلی زندگی سالم را پشت سر بگذارند ، احتمال طولانی تر خواهد بود.
نتایج این مطالعه اخیراً در ۳۲ مین کنگره چاقی اروپا در اسپانیا ارائه شده است.
منبع: دیجیاتو