چالش نرخ بهره در گروه 7 با افزایش قیمت مواد غذایی
به گزارش خبرگزاری افق میهن به نقل از فایننشال تایمز، افزایش قیمت کالاهای اساسی مانند روغن های نباتی، گندم، پنیر و شکر، قیمت مواد غذایی را به بالاترین سطح خود در ۱۸ ماه گذشته رسانده و فشار بیشتری را بر مصرف کنندگان و بانک های مرکزی وارد کرده است. .
بر این اساس، شاخص بهای مواد غذایی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ماه اکتبر به ۱۲۷.۴ رسید که بالاترین سطح از آوریل ۲۰۲۳ بوده است. این رقم که روز جمعه منتشر شد، نسبت به اکتبر سال گذشته ۵.۵ درصد افزایش نشان می دهد.
قیمت مواد غذایی از ابتدای سال به طور مداوم افزایش یافته است.
اگرچه هزینه های مواد غذایی هنوز بسیار کمتر از سطح مارس ۲۰۲۲ است، اما مصرف کنندگان مجبورند برای خرید اقلام ضروری روزانه خود بیشتر از قبل هزینه کنند زیرا افزایش قیمت ها توسط تولید کنندگان مواد غذایی به مصرف کنندگان منتقل می شود.
فشار قیمت مواد غذایی در گروه ۷ اقتصادهای پیشرفته در سپتامبر برای اولین بار در دو سال گذشته افزایش یافت و تلاش سیاستگذاران برای کاهش نرخ بهره برای تقویت رشد و اشتغال را به چالش کشید.
توماس ویلدک، اقتصاددان ارشد اروپا در T Rowe Price، گفت: تغییرات در قیمت مواد غذایی اصلی “تورم قیمت مواد غذایی را تشدید می کند، که چالش بزرگی برای بانک های مرکزی ایجاد می کند.”
همه بانکهای مرکزی گروه هفت به جز ژاپن نرخهای بهره را در سال جاری کاهش دادند و نشان دادند که در نهایت بدترین تورم در یک نسل تحت کنترل است.
با این حال، ویلدک خاطرنشان کرد که تأثیر افزایش قیمت مواد غذایی بر درک خانوارها از تورم بیشتر خواهد بود، زیرا هزینه های عمده فروشی به دلار تعیین می شود، ارزی که پس از پیروزی قاطع ترامپ در انتخابات ایالات متحده ارزش آن افزایش یافته است.
سازمان ملل متحد افزایش قیمتها را در بیشتر گروههای غذایی از جمله ۷.۳ درصد افزایش در روغنهای گیاهی، ۲.۶ درصد در شکر و ۱.۹ درصد در محصولات لبنی ثبت کرده است. بیشتر این افزایش مربوط به تغییرات آب و هوایی و مسائلی است که منجر به کاهش تولید شده است.
انتهای پیام/