ترندهای روز

چرا بعضی از صبح‌ها خواب‌هایمان را به یاد نمی‌آوریم؟

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

اخبار یورو: آیا تا به حال صبح از خواب بیدار شده اید و احساس کرده اید که رویاها را دیده اید ، اما نتوانسته اید جزئیات را به خاطر بسپارید؟ طبق یک مطالعه جدید ، توانایی به یاد آوردن خواب ممکن است تحت تأثیر مجموعه ای از عوامل فردی و محیطی باشد.

محققان ایتالیایی چهار سال گذشته در حال مطالعه پدیده “خواب صبح” هستند. آنها در تحقیقات خود بررسی کردند که چگونه الگوهای خواب و ویژگی های مرتبط می تواند بر توانایی افراد در به یاد آوردن رویاهای خود تأثیر بگذارد.

محققان در این مطالعه بیش از ۵ شرکت کننده بین ۱ تا ۲ سال مطالعه کردند.

در این مطالعه از مردم خواسته شد تا رویاهای خود را در یک بازه شش روزه و در همین مدت ضبط کنند تا از یک دستبند خواب استفاده کنند تا کیفیت و عمق خواب آنها را بررسی کنند.

قبل و بعد از این دوره ، شرکت کنندگان به سؤالات و آزمایشات مربوط به خصوصیات شخصی خود ، از جمله علاقه به رویاها ، تمرکز و سطح اضطراب پاسخ دادند.

تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که توانایی به خاطر سپردن رویاها در افراد مختلف بسیار متفاوت است و عوامل مختلفی بر آن تأثیر می گذارد.

به عنوان مثال ، افرادی که دیدگاه مثبتی به رویاها داشتند و تمایل بیشتری به خیال پردازی روزانه داشتند ، رویاهای خود را به یاد آوردند.

محققان دریافتند که این فصل ها نیز تأثیرگذار هستند و یادآوری رویایی در بهار به طور کلی بالاتر از زمستان بود.

علاوه بر این ، افرادی که وقت بیشتری را در خواب سبک می گذرانند ، بیشتر رویاهای خود را به یاد می آورند.

به گفته محققان ، افراد جوان به طور کلی در به یاد آوردن رویاها موفق تر بودند ، در حالی که افراد مسن بیشتر به احتمال زیاد با پدیده ای به نام “رویاهای سفید” روبرو بودند. یعنی بعد از اینکه از خواب بیدار شدند ، آنها احساس خواب دیدند ، اما نتوانستند جزئیات را به خاطر بسپارند.

محققان توضیح دادند كه پدیده “رویاهای سفید” در واقع نشان می دهد كه افراد مسن نیز رویای خواب را می بینند ، اما حافظه آنها پس از بیدار شدن به سرعت محتوای رویایی را از بین می برد.

جولیو برناردی ، روانشناس در موسسه IMA ایتالیایی و نویسنده اصلی مطالعه گفت: “یافته های ما نشان می دهد که یادآوری رویاها فقط یک تصادف نیست ، بلکه بازتاب تعامل بین نگرش های شخصی ، ویژگی های شناختی و پویایی خواب است.” بشر

وی افزود: “این نتایج نه تنها درک ما از مکانیسم های خواب را عمیق تر می کند ، بلکه می تواند در سلامت روان و مطالعه آگاهی انسان نیز مورد استفاده قرار گیرد.”

نکته مهم این است که رویاها به عنوان “گزارش خود” ثبت می شوند ، به این معنی که تعصب ذهنی در گزارش های شرکت کنندگان می تواند رخ دهد.

با این حال ، یافته های این مطالعه نشان می دهد که بسیاری از عوامل بر توانایی ما در به یاد آوردن رویاها تأثیر می گذارند ، و این پیچیده تر از آنچه قبلاً تصور می شد است.

محققان می گویند که درک پویا از رویاها می تواند به درک بهتر عملکرد مرموز مغز کمک کند ، پدیده ای که هنوز علم ناشناخته زیادی دارد.

والنتینا Else ، محقق دکترا در موسسه IMA و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: “این می تواند درک ما از تغییرات پاتولوژیک در رویاها و ارزش تشخیصی و پیش بینی کننده آنها را افزایش دهد.”

نتایج مطالعات جدید در مجله روانشناسی منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا