بانک و بیمه

چرا حجم نقدینگی ۱۰ هزار همت شد؟

بازار و بازار گروه بیمه: آمار بانک مرکزی میزان نقدینگی در کشور را نشان می دهد اسفند ۶۰۰۰ نکته از ماه گذشته فراتر رفت. تعداد بسیار بالایی که نتیجه تلاطم اقتصاد و فقدان سیاست پولی معقول در این کشور در سالهای اخیر بوده است. با این حال ، در دو سال گذشته ، بانک مرکزی با اجرای سیاست های پولی نرخ تورم را تنظیم کرده است تا نه تنها برای مقابله با نرخ تورم برای مدیریت کشور بلکه به بازار نقدی کشور نیز مقابله کند.

با توجه به جدیدترین آمار بانک مرکزی ، نقدینگی که اخیراً منتشر شده است اسفند ماه سال ۲ به ۲،۸۰۰ رسیده است که در پایان سال است اسفند ۱۲۲۰۰ حدود ۳.۵ درصد رشد کرده است. سهم این پول مبلغ ۲ تلاش و سهم شبه پول بود.

در همان زمان ، اعتبار صندوق پول بود ، که نشان دهنده افزایش ۳.۵ درصد است. در میان مؤلفه های اصلی پولی ، دارایی های خالص بانک مرکزی همچنین ادعای بانک مرکزی را از بخش دولتی گزارش کرده است- ادعاهای بانک مرکزی توسط بانک ها. ضریب نقدینگی رو به رشد ، که حاکی از افزایش نقدینگی در واحد افزایش پولی اساسی است ، به ۴.۹ رسیده است که نشان دهنده افزایش ۳.۵ درصد است.

به گفته کارشناسان ؛ سیاستمداران باید به گونه ای باشند که نقدینگی به جای بازارهای سوداگرانه ، که متأسفانه مورد توجه زیادی قرار نمی گیرد ، و رشد نقدینگی بدون کارآیی برای رونق اقتصادی ، که فقط در بازارهای غیر تولیدی می چرخد.

Hand -to -hand -in -hand -in -hand -in -man

دلیل اینکه نقدینگی در سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته است در دو سال گذشته با چنین پدیده ای با ضرب کندتر سالهای گذشته همراه بوده است ، زیرا این اجرای سیاست پولی مناسب برای مهار نرخ تورم بود که مانع از افزایش حجم نقدینگی می شد. همانطور که قبلاً نیز گفته شد ، یکی از مهمترین محورهایی که بانک مرکزی در دو سال گذشته در دستور کار کنترل نقدینگی قرار گرفته است ، روند دستورالعمل های قراردادی است که منجر به اعتبار و منابع پول نقد برای بخش های تولیدی کشور شده است.

نگاهی به رشد نقدینگی در شاخص های آماری بانک مرکزی نشان می دهد که حجم نقدینگی در آبان سال ۲ به ۱.۲ تریلیون ریال رسید که در مقایسه با پایان سال ۳.۵ درصد افزایش دارد. همچنین نرخ رشد نقدینگی ۶ ماهه آبان سال ۲ ۴.۹ ٪ بود که در مقایسه با نرخ رشد مشابه مدت مشابه آبان سال ۲ (۴.۹ ٪) ۴.۹ درصد افزایش یافت. علاوه بر این ، آمار بانک مرکزی میزان نقدینگی در کشور را نشان می دهد اسفند ماه گذشته از ۶۰۰۰ عبور کرد. اگرچه کارشناسان معتقدند که حجم نقدینگی با اجرای دستورالعمل های انقباضی در پنج سال گذشته تقویت نشده است. سیاستمداران باید به گونه ای باشند که نقدینگی به جای جذب بازارهای نمایشنامه به بخش ارسال شود.

یکی از دستورالعمل های بانک مرکزی در کنترل نقدینگی و جلوگیری از رشد پایگاه مالی ، الزام بانکها برای از بین بردن نافرمان و جلوگیری از نامناسب بودن آنها توسط بانک مرکزی است. این امر مانند سالهای گذشته به حجم نقدینگی منجر شده است.

مانع شدن

کارشناس بانکی Mohsen Sadghi در مصاحبه با “بازار” وی گفت: بانکها علت رشد نقدینگی هستند و بانک مرکزی با محدود کردن غیرقانونی های خود قادر به جلوگیری از نقدینگی در سالهای اخیر است. یکی از دستورالعمل های بانک مرکزی در کنترل نقدینگی و جلوگیری از رشد پایگاه مالی ، الزام بانکها برای از بین بردن نافرمان و جلوگیری از نامناسب بودن آنها توسط بانک مرکزی است. این امر به حجم نقدینگی منجر شده است ، زیرا در سالهای گذشته شتاب نمی یابد. البته ، بانک ها نیز تحت تأثیر ضرورت خود برای پرداخت وام های کار و مالیات دولت به دولت هستند که باید در این زمینه یک ایده اساسی باشد.

وی گفت: اصلاح بودجه دولت و تبدیل بدهی ها به اوراق بهادار کنترل و کنترل می شود: متأسفانه برخی از بانک ها منابع خود را به یک مرکز ویژه منتقل کرده اند که به طور معمول بازپرداخت نمی شود و این مشکل تأثیرات قابل توجهی در چنین اختلالات دارد. بانک های دشواری وجود دارند که باید به وزارت امور اقتصادی مدیریت شوند.

این روش مدیریتی باعث نمی شود که مدیران بانک اقتصادی و منافع سیستم بانکی و رونق اقتصاد کشور را اقتصادی کنند.

وزارت امور اقتصادی می تواند نقش مهمی در کنترل فعالیت های بانکی ایفا کند ، زیرا به عنوان یک نماینده دولت ، قطعاً می تواند دارایی های بانک های مشکل ساز را که باعث سردرگمی اقتصاد و رشد نقدینگی می شود ، مدیریت کند.

وزارت امور اقتصادی مدیریت بانکهای مشکل ساز را می پذیرد

این کارشناس بانکی افزود: وزارت امور اقتصادی می تواند نقش ارزشمندی در کنترل فعالیت های بانکی داشته باشد ، زیرا به عنوان یک نماینده دولت می تواند دارایی های بانک های مشکل ساز را که باعث ایجاد تلاطم اقتصادی و رشد نقدینگی می شوند ، مانند بانک آینده ، که موقعیت شش ماهه برای اقتصاد دریافت کرده است ، مدیریت کند. این حذف نشده است به گونه ای که اکنون مشکلات این بانک از روز به روز افزایش می یابد.

سادگی خاطرنشان کرد: اصلاح سیستم بانکی در بعد مدیریت الزامی است ، زیرا بسیاری از مدیران بانک فقط به دنبال منافع خود هستند و به اقتصاد کشور توجه نمی کنند. با این حال ، وجود بخش بزرگی از نقدینگی و رشد تورم نتیجه این اختلافات است.

همانطور که آمار نشان می دهد که تا پایان سال ، حجم نقدینگی کشور به ۴.۳ ٪ از کل نقدینگی ۲۰۰۰ تریلیون تومانس و سهم شبه پول رسیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا