کشاورزی

چرا سیب زمینی گران شد؟

وی ادامه داد: مشکل اصلی در حوزه کشاورزی نبود الگوی کشت مناسب و آمار دقیق از وضعیت واقعی تولید است که باعث نوسانات اتصال محصولات و مدیریت نامناسب بازار می شود، راهکارهای سالانه وزارتخانه های ذیربط که همزمان با امنیت غذایی انجام می شود. ، منافع کشاورزان و ظرفیت صنعت تبدیلی باید در نظر گرفته شود.

وی افزود: متاسفانه سیاست های ناگهانی و غیرگسترده تنش ها را به بازار منتقل می کند و برای محصولاتی مانند پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی شاهد تکرار منظم این نوسانات هستیم.

هاشمی گفت: اگر وزارتخانه‌های ذیربط با همکاری سازمان‌های بخش خصوصی و اتاق کشاورزی ایران جلساتی منظم برگزار کنند و به مدل مدیریت بازار بخش خصوصی دست یابند، این تنش‌ها به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد، مثلاً در مورد سیب‌زمینی که دولت در زمان مناسب کار نکرده و هیچ خرید تضمینی انجام نشده است را می توان از برخی محصولات حذف کرد، اما این دخالت ها گاهی اوقات باعث واکنش های غیرمنتظره بازار می شود، مثلاً یک کشاورز ممکن است در یک سال آسیب ببیند. سال بعد پس از کشت محصول یا در یک فصل خاص برای دیدن برداشت رد شد، این مشکلات نیاز به برنامه ریزی دقیق و مدیریت بازار بر اساس داده های واقعی را نشان می دهد.

صدور دستورالعمل محدود، علت کمبود سیب زمینی در بازار

نایب رئیس اتاق بازرگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر کمبود سیب زمینی در بازار گفت: محدودیت های صادرات سیب زمینی در ماه های اخیر باعث کاهش کاشت سیب زمینی شده و همین امر باعث شده تا این محصول در این مقطع زمانی با کمبود مواجه شود.

هاشمی افزود: در مورد صادرات نیز در صورت عدم اعطای مجوزهای لازم و یا اتخاذ سیاست های نامناسب، سطح آن زیاد است، بنابراین کاهش تولید در برخی موارد ناشی از سیاست های نادرست و عدم مشارکت موثر بخش خصوصی است. بخش در تصمیم گیری

برای کاهش تنش در بازار و تثبیت قیمت ها، دولت باید از بخشنامه های ناگهانی پرهیز کند و با همکاری سازمان های بخش خصوصی مانند انجمن ملی سیب زمینی و اتاق کشاورزی، برنامه ریزی بلندمدت و پایدار تنها به نفع کشاورزان و کشاورزان نیست. صنعت تبدیل، بلکه امنیت غذایی کشور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا