طلا و ارز

چرا قیمت دلار قله‌های جدید را فتح کرد؟



به گزارش افق میهن،

قیمت دلار در بازار آزاد در حال حاضر در کانال ۷۰ هزار تومانی در نوسان است و برخی معتقدند این افزایش قیمت جنبه اقتصادی ندارد، بلکه هر چه که باشد به این سوال روانی برمی گردد که تاثیرگذار است. بازار تحت سلطه

به گفته تحلیلگران بازار ارز جهانی، به نظر می رسد خطر تشدید تنش های منطقه ای در میان معامله گران همچنان وجود دارد. پس از اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در بامداد شنبه، اگرچه بازار ارز افت نسبتاً شدیدی را تجربه کرده بود، اما بازار ارز مجدداً روند صعودی را به ثبت رساند و وارد کانال ۷۰ هزار تومانی شد که معتقدند بازار با خطراتی مواجه است. هنوز به یک نتیجه ثابت نرسیده است.

جعفر قدری: بازار ارز در حال بازگشت است

جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر وی در خصوص نوسانات اخیر بازار ارز نیز گفت: نوسانات و تلاطم بازار ارز ناشی از حوادث سیاسی و امنیتی منطقه بوده و دلیل اقتصادی ندارد.

وی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز منشأ سیاسی دارد و ناشی از افزایش تقاضا در بازار نیست، تصریح کرد: نه تنها بازار ما متاثر از این اتفاقات سیاسی و امنیتی در منطقه است، بلکه چنین مشکلاتی بر اقتصاد تاثیر می گذارد. همه کشورها و کشور ما نیز تحت تأثیر این مقررات قرار گرفته است.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: دشمن همواره علاوه بر بحث و بررسی حوادث امنیتی منطقه، با ایجاد فضای روانی در فضای مجازی که به خوبی کنترل می شود، تلاش می کند تا بر بازار ارز کشورمان تأثیر بگذارد.

وی با تاکید بر اینکه نوسانات اخیر بازار ارز ثبات ندارد و پس از مدت کوتاهی شاهد کاهش هیجانات بوده ایم، تاکید کرد: در حال حاضر شاهد کاهش هیجانات هستیم. وی افزود: البته درست است که تلاطم بازار ارز در دو سال اخیر نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است، اما باید تلاش کنیم تا ثبات بازار ارز و اقتصاد کلان کشور را رعایت کنیم. تا حد امکان

مرتضی افگه: افزایش قیمت ارز به دلیل درگیری های سیاسی

مرتضی افکه با بیان اینکه افزایش کنونی نرخ ارز تنها ناشی از تنش‌های سیاسی و افزایش درگیری‌های منطقه‌ای بوده است، گفت: در شرایط کنونی خبر کاهش تنش‌ها از هرگونه مداخله در بازار ارز موثرتر است.

او به این سوال پاسخ داد؛ به نظر شما دلایل اصلی افزایش نرخ ارز چیست؟ وی گفت: در حال حاضر افزایش نرخ ارز تنها ناشی از تنش های سیاسی و درگیری های روزافزون منطقه ای است تا زمانی که تنش های سیاسی به قوت خود باقی بماند، هیجانات ارز همچنان دستخوش مسائل سیاسی، اما موقتی خواهد بود.

افکه معتقد است: برخی از مداخلات بانک مرکزی در ماه های اخیر از جمله پیگیری رویکردهای ثبات اقتصادی و پولی و کنترل رشد نقدینگی تا حدودی در کاهش نوسانات نرخ ارز موثر بوده است. بنابراین مردم انتظار دارند بانک مرکزی برای دوری از انتظارات تورمی مداخله کند. مدیریت صحیح را در دستور کار قرار دهید.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: مداخله بانک مرکزی در مسائل مربوط به قیمت ارز تا حدودی از افزایش نرخ ارز جلوگیری می کند اما در حال حاضر خبر کاهش تنش ها بیش از هر مداخله ای در بازار ارز موثر است. .

افکه افزود: بدون شک رفتار وحشیانه اسرائیل بازارها را نگران کرده است، اما کاهش احساسات خود بر کاهش قیمت ارز و بازگشت به ثبات نرخ ارز تاثیر خواهد داشت.

وی تاکید کرد: اگرچه در حال حاضر مداخله موثر و هوشمندانه بانک مرکزی در بازار ارز بیش از هر مشکل دیگری مطلوب است، اما مشکلات ناشی از افزایش نرخ ارز به مرور زمان برطرف خواهد شد، زیرا این نوسانات غیراقتصادی است. دلایل

حسین صمصامی: دولت چهاردهم بیشترین جهش نرخ ارز را در ابتدای دولت های پس از انقلاب به ثبت رساند.

حسین صمصامی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی اخیرا در شبکه ایکس نوشته است که بررسی افزایش نرخ ارز در دولت های بعد از انقلاب نشان می دهد که دولت چهاردهم رکورددار این افزایش نرخ است.

از نمودار دلار می توان دریافت که قیمت دلار در بازار از یک سو در انتظار انتخاب رئیس جمهور جدید آمریکا و از سوی دیگر واکنش ایران به اقدام خصمانه رژیم صهیونیستی است. این در حالی است که برخی از تحلیلگران بازار جهانی ارز معتقدند که با انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور احتمالی آمریکا، قیمت دلار از خود پیشی گرفته و حتی با حضور وی در کاخ سفید نمی توان انتظار افزایش بیشتر داشت.

برخی دیگر معتقدند این افزایش قیمت ناشی از سیاست تثبیت نرخ ارز از سوی دولت است. افزایش نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی باعث شده تا این سیگنال به بازار داده شود تا از نرخ ارز در صرافی فاصله بگیرد به همین دلیل تا زمانی که دولت بخواهد قیمت ارز در بازار آزاد برنمی گردد .









دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا