چرخش نقدینگی در بازار کاملاً محسوس و قابل لمس است / افزایشی بودن تقاضا برای سهمهای کوچک
اکبرپور در گفتگو با افق میهن گفت؛
در دورههای گذشته ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار، روزهای زیادی شاهد شاخصسازی سهام بزرگ بودیم که امروز هم همینطور بود، اما اقدام بازارساز مبنی بر شاخصسازی سهامهای بزرگ کاملاً غیرقابل درک است، در حالی که مورد با سهام بزرگ قضیه این بود که اگر حجم امروز منفی شود و دست به دست هم بدهد، شرایط رشد در روزهای آینده بسیار راحت تر خواهد شد.
بهناز اکبرپور کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با افق میهن وی گفت: در بازار امروز شاخص کل با رشد حدود ۲۵ هزار واحدی به رقم ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار واحد رسید و شاخص تعادلی نیز با افت حدود ۱۰ واحدی به محدوده ۸۴۷ هزار واحد رسید.
وی در خصوص ارزش معاملات امروز بازار افزود: امروز شاهد برداشت ۳۶ میلیارد تومانی نقدینگی واقعی از سهام، حق تقدم ها و صندوق های سهامی بودیم و ارزش معاملات خرد ۱۵ همت با ۴۵ درصد نمادهای مثبت و ۵۵ درصد بود. منفی کارشان را تمام کنند.
این کارشناس بازار سرمایه و بورس در ادامه به دو نکته مهم در معاملات امروز اشاره کرد: روند قطعی سامانه معاملات تعدادی از کارگزاران و تحرکات بازارساز بر مثبت مصنوعی تعدادی از سهام بزرگ تاثیر گذاشته است.
اکبرپور یکی از مشکلات عمده و رایج در اوج معاملات بازار را کندی و بسته شدن کامل سامانه معاملات تعدادی از کارگزاران بزرگ برشمرد و تصریح کرد: در چند روز اخیر حجم معاملات افزایش یافته است معضل بسته شدن سامانه معاملات سرمایه گذاران را به ستوه آورده است و باید برای این مشکل چاره اندیشی کرد تا در آینده و با افزایش بیشتر حجم معاملات، این مشکل مانع از تصمیم گیری صحیح سرمایه گذاران نشود.
وی درباره مشکل دوم بازار سرمایه به اقدامات تصنعی بازارساز در بازار نگاه کرد و گفت: در دوره قبلی سازمان بورس و اوراق بهادار، امروز شاهد شاخصسازی سهام بزرگ بودیم این اتفاق افتاد، اما اقدام بازارساز، شاخصسازی سهام بزرگ کاملاً غیرقابل درک است. هرچه سهام بزرگتر به منفی های امروز اضافه شود و دست به دست شود، شرایط برای رشد آتی آسان تر خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه نوسانات بازار در معاملات این هفته بسیار زیاد بود، افزود: در چند روز اخیر شاهد اصلاح قیمت و آرامش در سهام بزرگ بازار و تغییر نقدینگی به سمت سهام کوچکتر بودیم.
اکبرپور درباره افت بازار در چند روز اخیر گفت: عوامل و متغیرهای متعددی به طور موثری باعث کاهش شاخص های بازار شده است. اولین و مهمترین عامل نزدیک شدن شاخص کل به مقاومت ۲۹۰۰۰۰۰ واحدی بود که تاثیر زیادی در اصلاح سهم های بزرگ بازار داشت.
وی دومین عامل کاهش قیمت چند روزه دلار را به دلیل جو روانی بانک مرکزی مبنی بر عرضه زیاد دلار در بازار و عرضه زیاد شرکت های پتروشیمی عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه اعلام بازارساز مبنی بر عرضه دلار، امروز دلار دوباره بالای محدوده ۸۱ هزار تومان قرار دارد، بنابراین هیچ تهدیدی برای بازار سرمایه وجود ندارد و باید به خاطر داشت که ارز نیما همچنان در محدوده ۶۵۰۰۰ تومان و با بازار آزاد ۲۰ درصد فاصله دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه هیجان فروش کاذب در کمین بسیاری از نمادهای بازار وجود دارد، ادامه داد: سرمایه گذاران همچنان از اتفاقات گذشته و افت شدید چند سال گذشته در بازار سرمایه هراس دارند و با هر هیجان منفی، به سرعت می فروشند و به نظر می رسد با قیمت فعلی دلار آزاد، نیما و همچنین رکوردهای تاریخی PBR و PBR، مرز پایینی شاخص کل را ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد در نظر گرفت. می توان امیدوار بود که فردا یا شنبه هفته آینده صف های فروش در بازار پاک شود.
اکبرپور گردش نقدینگی در بازار را کاملا محسوس خواند و افزود: به نظر می رسد بخشی از نقدینگی بازار به سمت سهام کوچکتر و بخشی دیگر از نقدینگی نیز به سمت سهامی رفته است که خرید آنها توجیه بنیادی و اقتصادی دارد.
پایان مقاله