چقدر وقت دارید؟ الگوریتم هوش مصنوعی دانمارکی به دنبال پیش بینی زندگی و مرگ است
محققان دانمارکی از هوش مصنوعی و داده های میلیون ها نفر برای پیش بینی مراحل زندگی یک فرد تا لحظه مرگ استفاده می کنند.
سازندگان الگوریتم «life2vec» میخواهند الگوها و روابطی را که «برنامههای یادگیری عمیق» میتوانند برای پیشبینی طیف وسیعی از رویدادهای «زندگی» سلامت یا اجتماعی کشف کنند، کشف کنند.
Sonne Lehmann، استاد دانشگاه فنی دانمارک می گوید: «این یک چارچوب بسیار کلی برای پیش بینی زندگی انسان است. به این ترتیب، هر جا که دادههای آموزشی داشته باشید، میتواند هر چیزی را پیشبینی کند.» به گفته لمان، احتمالات بی پایان هستند.
وی گفت: این الگوریتم می تواند پیامدهای سلامتی را پیش بینی کند. بنابراین می تواند باروری یا چاقی را پیش بینی کند. حتی با استفاده از این الگوریتم، ممکن است بتوانید پیش بینی کنید که چه کسی به سرطان مبتلا می شود یا چه کسی سرطان نمی گیرد. “الگوریتم همچنین می تواند پیش بینی کند که آیا شما پول زیادی خواهید داشت.”
این الگوریتم از فرآیندی مشابه ChatGPT استفاده میکند، اما در عوض متغیرهایی را که بر زندگی تأثیر میگذارند، مانند تولد، تحصیل، مزایای اجتماعی یا حتی برنامههای کاری تجزیه و تحلیل میکند.
این تیم در تلاش است تا نوآوریهایی را تطبیق دهد که الگوریتمهای پردازش زبان را قادر میسازد تا «تکامل و قابلیت پیشبینی زندگی انسان را بر اساس توالی دقیق رویدادها بررسی کنند».
لمان میگوید: «از یک منظر، زندگیها صرفاً دنبالهای از رویدادها هستند: مردم به دنیا میآیند، نزد پزشک اطفال میروند، مدرسه را شروع میکنند، به مکان جدیدی نقل مکان میکنند، ازدواج میکنند و غیره».
با این حال، افشاگری های این برنامه به ادعای “ماشین حساب مرگ” منجر شد. برخی از سایت های کلاهبرداری با پیشنهاد استفاده از نرم افزار هوش مصنوعی برای پیش بینی امید به زندگی، اغلب در ازای ارائه داده های شخصی، مردم را فریب می دهند.
محققان اصرار دارند که این نرم افزار خصوصی است و در حال حاضر در اینترنت یا برای جامعه تحقیقاتی گسترده تر در دسترس نیست.
اساس مدل “Life2Voc” داده های ناشناس حدود شش میلیون دانمارکی است که توسط آژانس آمار رسمی دانمارک جمع آوری شده است.
با تجزیه و تحلیل توالی وقایع، می توان تا آخرین نفس نتایج زندگی را پیش بینی کرد.
این الگوریتم در پیشبینی مرگ ۷۸ درصد و در پیشبینی اینکه آیا فرد به شهر یا کشور دیگری نقل مکان خواهد کرد، ۷۳ درصد صحیح است.
لمان گفت: «ما در حال بررسی مرگ و میر زودرس هستیم. بنابراین گروه سنی جوانی را بین ۳۵ تا ۶۵ سال در نظر می گیریم. سپس بر اساس یک دوره هشت ساله از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶، سعی می کنیم پیش بینی کنیم که آیا فرد در چهار سال آینده خواهد مرد یا خیر.
او گفت: «این مدل واقعاً میتواند این کار را انجام دهد، بهتر از هر الگوریتم دیگری که میتوانیم پیدا کنیم.
به گفته محققان، تمرکز بر این گروه سنی – که در آن میزان مرگ و میر معمولا کمتر است – به آنها اجازه داد تا صحت الگوریتم را تایید کنند. با این حال، این ابزار هنوز برای استفاده در خارج از یک محیط تحقیقاتی آماده نیست.
به گفته محققان، این پروژه یک تعادل علمی در برابر سرمایه گذاری های سنگین شرکت های بزرگ فناوری در الگوریتم های هوش مصنوعی است.
لمان گفت: «آنها می توانند چنین مدل هایی بسازند، اما آنها را عمومی نمی کنند.
پرنلی ترانبرگ، کارشناس اخلاق دادهای دانمارکی، گفت: این بهویژه نگرانکننده است زیرا الگوریتمهای مشابه در حال حاضر توسط شرکتهایی مانند شرکتهای بیمه استفاده میشوند.
ترنبرگ گفت: «احتمالاً شما را در گروههایی قرار میدهند و میگویند، «خب، شما یک بیماری مزمن دارید، این خطر است».
او میگوید: «این میتواند علیه ما برای تبعیض علیه ما مورد استفاده قرار گیرد، به طوری که باید حق بیمه بیشتری بپردازید، یا نمیتوانید از بانک وام دریافت کنید، یا نمیتوانید خدمات بهداشتی عمومی دریافت کنید، زیرا میمیرید. به هر حال” او گفت. سود.”
منبع: یورونیوز