بانک و بیمه

چند نفر از جمعیت فعال کشور بیمه ندارند؟

طبق اعلام سازمان بین المللی کار (IAO) ، بیش از ۵۰ ٪ از نیروی کار در ایران در بخش غیررسمی کار می کنند. این شامل فروشندگان ، کار در کارگاه های غیر مجاز ، بیمه بدون بیمه ، سفرهای غیر قراردادی در سیستم عامل های اینترنتی و خدمات فصلی است.

آمارهای اخیر سازمان تأمین اجتماعی نشان می دهد که بیمه گر کلی این سازمان در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶ میلیون نفر بوده است. اگر این تعداد را علاوه بر جمعیت فعال کشور ارائه دهیم ، در زمستان حدود ۲۴ میلیون و ۲۹۵،۰۰۰ نفر وجود داشت ، این بدان معنی است که بیش از ۱۰ میلیون نفر از جمعیت فعال کشور تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار نگرفتند.

در سال ۲۰۲۲ ، بانک جهانی گزارش داد که حدود ۶۰ درصد از اشتغال کشور در بخش غیررسمی است. در این گزارش آمده است که نسبت اشتغال غیررسمی برای زنان در مردان ۶۳ ٪ و ۵۸ ٪ است ، در حالی که متوسط ​​اشتغال غیررسمی در جهان برعکس است. بنابراین می توان گفت که زنان با احتمال بیشتر اقتصاد غیررسمی فقط در معرض کشورهای کم و متوسط ​​قرار دارند.

گزارش های دیگر از منابع دیگر حاکی از آن است که بیش از ۷۵ درصد از مردم در مناطق روستایی در اقتصاد غیررسمی ایران زندگی می کنند ، در حالی که نیمی از اشتغال شهری غیررسمی است. اشتغال غیررسمی در مناطق روستایی در جهان به دلیل داشتن بخش بالای کشاورزی به عنوان منبع اصلی اشتغال غیررسمی ، دو برابر بیشتر از مناطق شهری است.

میزان اشتغال غیررسمی در بخش های مختلف و با توجه به سطح آموزش متفاوت است. مانند سایر کشورها ، بخش کشاورزی در ایران بالاترین اشتغال غیررسمی را دارد و ۷۸ ٪ در این بخش غیررسمی است. اشتغال غیررسمی در ایران دو شغل در صنعت و نیمی از اشتغال در بخش خدمات است.

مطالعات نشان می دهد که بخش غیررسمی در کشورهای فقیر ۳۰ تا ۴۰ درصد از کل فعالیت های اقتصادی و نسبت بالاتری از اشتغال را دارد. این تعداد در کشورهای ثروتمند بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است. اگرچه این صنعت بیشترین میزان اشتغال غیررسمی را دارد ، اما درصد اشتغال غیررسمی نسبت به سایر بخش های کشاورزی نسبت به سایر بخش ها بیشتر است ، که می تواند تحت تأثیر شیوع معیشت و فروش غیررسمی محصولات باشد.

معاون وزارت کار اخیراً گزارشی را ارسال کرده است. مالک حسینی ، معاون وزارت کار کار ، گفت: “در حال حاضر حدود ۵۶ ٪ از مشاغل ما در بخش غیررسمی وجود دارد و اقداماتی از قبیل تأمین اجتماعی و پشتیبانی حقوقی برای نیروی کار می تواند به بهبود نسبت مشاغل غیررسمی به منظور ارتقاء کار این بخش از نیروی کار کمک کند.”

با توجه به اهمیت روزافزون مشاغل غیررسمی برای معیشت بخش بزرگی از جامعه ، بی اعتنایی به این اقتصاد می تواند خسارت جبران ناپذیری را ایجاد کند. به نظر می رسد که دولت با همکاری موسسات مربوطه اکنون اقدامات جدی تری برای سازماندهی این مشاغل انجام داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا