چگونه یک تصویر تولید شده با هوش مصنوعی را تشخیص دهیم؟
اخبار یورو: تصاویر جعلی تولید شده با هوش مصنوعی ، شبکه های اجتماعی را با سرعت غیر منتظره فتح می کنند. این تصاویر اینترنت را به عنوان شکل جدیدی از اسپم دیجیتال (یا هرزنامه) اشغال می کنند.
اگرچه اولین برنامه های هوش مصنوعی تولیدی در سال ۵ معرفی شده است ، اما گزارش ها نشان می دهد که در مدت زمان کوتاه ، بیش از ۲ میلیارد تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی قبلاً در اینترنت منتشر شده اند.
طبق آخرین داده های Open -ai ، کاربران روزانه بیش از ۵ میلیون تصویر را با استفاده از مدل DAL 2 ایجاد می کنند. فقط در ۶ ماه ، این برنامه حدود ۵ میلیون تصویر مصنوعی تولید کرده است.
بسیاری از این تصاویر کاملاً غیر واقعی به نظر می رسند. در حقیقت ، کاربران تصاویر غیرممکن ایجاد می کنند که شامل طیف گسترده ای از چهره های عیسی مسیح ، از میگو گرفته تا حیوانات انسانی و موجودات غول پیکر است که در حال از بین بردن بناهای معروف هستند.
با پیشرفت سریع فناوری ، کیفیت این تصاویر دائما در حال بهبود است و روز به روز واقع بینانه تر می شود. این امر تشخیص واقعیت آنها را دشوار می کند.
یک زن فرانسوی اخیراً قربانی کلاهبرداری شد و ۶۰۰۰ یورو از دست داد. این کلاهبردار از تصاویر دستکاری شده از هوش مصنوعی از بازیگر مشهور آمریکایی برد پیت برای فریب او استفاده کرد.
اما چگونه می توان تصاویر هوش مصنوعی را تشخیص داد؟
اگرچه این تصاویر بسیار واقعی به نظر می رسند ، اما هنوز کامل نیستند و می توانند از راه های مختلف از تصاویر واقعی متمایز شوند.
یکی از رایج ترین علائم تصاویر جعلی تولید شده با هوش مصنوعی نقص جزئی در اشکال انسانی است.
به عنوان مثال ، هوش مصنوعی معمولاً تولید آن در دست ها دشوار است و اغلب باعث می شود بیش از حد طولانی ، کوتاه ، تغییر شکل یا غیرمعمول باشد. در بسیاری از تصاویر ، افراد ممکن است چهار ، شش یا حتی هفت انگشت داشته باشند.
همچنین ، اندامهای غیر طبیعی یا عدم تقارن در صورت از دیگر مشکلات متداول تصاویر تولید است. چشم ها ، یکی از دشوارترین جزئیات برای هوش مصنوعی ، ممکن است نامتقارن باشد ، دارای بازتاب های هماهنگ باشد ، یا علی رغم واقع بینانه بودن غیر ضروری به نظر می رسد.
یکی از برجسته ترین علائم تولید تصویر مصنوعی ، تحریف متن است. مدل های هوش مصنوعی تولید کلمات خوانا دشوار است و اغلب به جای متن قابل درک ، حروف بی معنی یا آشفته تولید می کنند.
این مشکل را می توان در تابلوهای راهنما ، تابلوهای تبلیغاتی یا برچسب های موجود در محصول یافت.
نورپردازی و سایه ها همچنین می توانند مصنوعی بودن تصویر را نشان دهند. در عکس های واقعی ، نور همیشه از قوانین طبیعی پیروی می کند ، اما در تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی ، بازتاب ها و سایه ها ممکن است با منبع نور مطابقت نداشته باشد و باعث ایجاد یک تصویر حسی غیرمعمول و غیر طبیعی شود.
بسیاری از این تصاویر دارای روشنایی بیش از حد هستند که باعث می شود سطح پوست یا اشیاء بسیار صاف و مصنوعی به نظر برسند. مشابه آنچه در کارتون های دیزنی مشاهده می شود.
تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی معمولاً فاقد نقص طبیعی عکسهای واقعی هستند. در عکاسی واقعی ، سر و صدای دیجیتالی در عکس های کم درآمد مشاهده می شود ، اما در تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی یا وجود ندارد یا غیر طبیعی است.
هوش مصنوعی همچنین تمایل به صاف کردن بافت ها دارد. به همین دلیل به نظر می رسد پوست ، سطوح و پارچه در تصاویر مصنوعی بیش از حد و غیرواقعی است.
در بعضی موارد ، چهره های هوش مصنوعی به حدی صاف و بدون منافذ یا لکه ها هستند که گویی بسیار جمع شده اند.
یکی دیگر از نشانه های رایج تصاویر مصنوعی الگوهای مکرر است.
هوش مصنوعی معمولاً ایجاد عناصر کاملاً منحصر به فرد دشوار است ، که باعث می شود برخی از جزئیات در تصویر به طور ناخودآگاه تکرار شود.
تصاویر گروهی ممکن است توسط افرادی که تقریباً با همان چهره ها مشاهده می شوند ، مشاهده شود. در پس زمینه ، الگوهای غیر طبیعی نیز می تواند نشانه تصاویر جعلی باشد.
به دنبال علائم -F -Frame باشید
حتی اگر تصویر در نگاه اول کاملاً واقعی به نظر برسد ، زمینه و محتوای آن می تواند سرنخ هایی برای جعلی آن فراهم کند.
برخی از علائم متداول تصاویر هوش مصنوعی شامل اشیاء هستند که در جای اشتباه ، مقامات فرهنگی بدون هماهنگ یا خطاهای تاریخی قرار دارند.
به عنوان مثال: تابلوهای راهنمای خیابان از رنگ های اشتباه ، بازتاب هایی که با واقعیت هماهنگ نیستند ، یا عناصر معماری که با سبک منطقه ای که در آن تصویر قرار دارد مطابقت ندارند.
همه اینها می تواند هشدارهایی در مورد جعلی بودن تصویر باشد.
چگونه صحت یک تصویر را بررسی کنیم؟
اگر تصویر از لحاظ بصری طبیعی به نظر می رسد اما هنوز شکاک است ، می توان از ابزارهای تشخیصی استفاده کرد. اگرچه این ابزارها کامل نیستند ، اما می توانند به شناسایی تصاویر جعلی کمک کنند.
یکی از بهترین راه های بررسی صحت یک تصویر ، جستجوی تصویر معکوس Google است. این روش به کاربران کمک می کند تا ببینند که آیا این تصویر قبلاً در اینترنت منتشر شده است و منبع اصلی را شناسایی می کند.