بانک و بیمه

کارت‌های بانکی ایران در روسیه قابل استفاده شد

به گزارش افق میهن، امروز مراسم رونمایی از مرحله اول اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران (شتاب) به شبکه پرداخت کارت روسیه (MIR) با حضور محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی و جلال کاظمی رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد. سفیر روسیه در روسیه و مسئولان شبکه بانکی کشور در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

در این مراسم که فاز اول آن امروز به بهره برداری رسید، گردشگران ایرانی می توانند از دستگاه های خودپرداز روسیه روبل برداشت کنند و در مرحله دوم که تا سال نو میلادی ادامه دارد، گردشگران روسی می توانند ریال از دستگاه های خودپرداز ایرانی دریافت کنند و در مرحله سوم: پس از امسال، گردشگران ایرانی می توانند با استفاده از کارت عضویت شتاب از فروشگاه های روسیه خرید کنند.

محمدرضا فرزین در مراسم رونمایی از این طرح بزرگ کشور اظهار داشت: امروز با افتخار گام بلندی در جهت دلارزدایی و تسهیل روابط اقتصادی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و کشور روسیه برمی داریم.

وی تاکید کرد: با اتصال شبکه های ملی پرداخت دو کشور، مرزهای پرداخت الکترونیک برداشته می شود و فصل جدیدی در همکاری های اقتصادی و فرهنگی دو ملت آغاز می شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: این پروژه که امروز شاهد افتتاح آن هستیم با هدف ایجاد یکپارچگی در شبکه های پرداخت و تسهیل تراکنش های مالی بین شهروندان دو کشور از (تاریخ شروع پروژه) آغاز شد.

فرزین با تاکید بر اینکه این پروژه به سه فاز تقسیم شده و در هر فاز گام مهمی در جهت تحقق هدف نهایی برداشته می شود، تاکید کرد: فاز اول این پروژه که در پایان است. شهریور ماه به بهره برداری رسیده و امروز ارائه می شود. این امکان را به گردشگران می دهد تا از کارت های بانکی ایران و اعضای شبکه شتاب در دستگاه های خودپرداز روسیه استفاده کنند.

وی افزود: به این ترتیب گردشگران ایرانی از این پس با استفاده از موجودی ریالی کارت های شتاب خود می توانند به راحتی از دستگاه های خودپرداز در روسیه اسکناس روبلی دریافت کنند. در حال حاضر ارز مسافری از طریق این پلتفرم به میزان تعیین شده در مقررات ارزی بانک مرکزی عرضه می شود، در آینده ارزهای خدماتی دیگری نیز برای روسیه ارائه می شود.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: تا امروز چهار بانک ایرانی تغییرات لازم را به طور کامل اعمال کرده اند و امکان استفاده از آن برای دارندگان کارت این بانک ها عملیاتی است. آزمون توسعه سیستم داخلی در چهار بانک ایرانی دیگر با موفقیت به پایان رسید و سایر بانک های کشور نیز با ایجاد تغییرات لازم به تدریج به این طرح می پیوندند.

فرزین در ادامه گفت: همچنین دستگاه های خودپرداز مجهز به فناوری NFC در روسیه قابلیت پذیرش کارت بانکی از شبکه شتاب ایرانیان را دارند.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: با توجه به اینکه طرح کهربا از قبل در بانک مرکزی تعریف و در شبکه بانکی اجرا شده بود، با تلاش های صورت گرفته توانستیم محدودیت های مربوط به استفاده از کارت های مغناطیسی را در ایران برطرف کنیم. همکاران در حوزه سیستم پرداخت و تعاملات ما مبتنی بر استفاده از اپلیکیشن های مرتبط با آمبر در گوشی های همراه با فناوری NFC بود و همین امر موجب تسریع در گسترش و مهاجرت شبکه پرداخت ایرانیان به سمت این فناوری در کشور شد.

فرزین در ادامه تاکید کرد: به زودی از فازهای بعدی این پروژه با امکانات و خدمات جامع تر رونمایی می شود.

وی خاطرنشان کرد: با افتتاح این پروژه گام مهمی در راستای ایجاد همکاری های اقتصادی یکپارچه در منطقه برداشته شده است. این پروژه الگویی موفق برای استفاده و گسترش زیرساخت های بومی در تعاملات بین المللی است که نشان می دهد با تکیه بر توان داخلی و بهره گیری از زیرساخت های پیشرفته بومی می توان تعاملات بین المللی را به روش های غیرمجاز توسعه داد.

نقشه ای دور که به واقعیت تبدیل شد

محسن کریمی مشاور رئیس کل بانک مرکزی در این مراسم گفت: ایده اتصال شبکه شتاب بین ایران و روسیه از سه سال پیش مطرح شد و اگرچه دور از دسترس به نظر می رسید اما اکنون در حال انجام است. از سوی بانک مرکزی، سفیر ایران در روسیه و سایر مقامات ذیربط اجرا شد.

وی افزود: یکی از بزرگترین چالش های این طرح این بود که کشورهای مختلف حتی کشورهای دارای زیرساخت داخلی معمولا از بسترهای غربی برای پرداخت های برون مرزی استفاده می کنند. با این حال، هدف ما این بود که مبادلات ارزی با روسیه را بدون اتکا به این بسترها انجام دهیم. چالش دوم تفاوت سطح فناوری شبکه شتاب ایران نسبت به استانداردهای جهانی بود که با تلاش فراوان تا حد زیادی حل شد.

استفاده از فاز اول میرشتاب برای گردشگران ایرانی

در ادامه این مراسم، نوش آفرین مومن واقفی، معاون نظارت بر پرداخت های بانک مرکزی درباره مراحل اجرایی این طرح گفت: طرح میراشتاب با استفاده از ظرفیت های بانکی ایران و روسیه و به کارگیری مفاهیمی مانند توکن سازی و NFC طراحی شده است. در حال حاضر فاز اول این پروژه عملیاتی شده و گردشگران ایرانی می توانند از دستگاه های خودپرداز روسیه پول دریافت کنند. در فاز دوم، گردشگران روسی می توانند از پایانه های خرید در ایران استفاده کنند.

وی همچنین به همکاری در این پروژه اشاره کرد و افزود: مرکز ملی انفورماتیک و یک شرکت روسی در این پروژه همکاری داشته اند و بانک های صادراتی ایران و VTB روسیه به عنوان واسطه عمل می کنند. بانک های ملت، رفاه، صادرات، پاسارگاد، سپه و چند بانک دیگر نیز در این طرح مشارکت دارند.

مومین واقفی در آخرین قسمت سخنان خود تاکید کرد: به منظور صرفه جویی در هزینه ها و تسهیل در فرآیند پرداخت، از طرح آمبر در این طرح استفاده شد و تا پایان سال امکان پرداخت از طریق تلفن همراه و NFC فراهم می شود. .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا