ترندهای روز

«کافه شادی» در لیسبون با کارکنان معلول؛ ابتکاری برای توانمندسازی و ساختن جامعه‌ای فراگیر

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

یورو نیوز: روز سوم دسامبر از سال ۱۹۹۲ به عنوان روز جهانی معلولان نامگذاری شده است و این در حالی است که این قشر از جامعه همچنان در بسیاری از کشورها با محرومیت شغلی مواجه هستند.

شماره ۲۶ Calsada da Estrela در مرکز لیسبون جایی است که خوزه و ترزا، دو شهروند پرتغالی مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم، اولین شغل خود را در سن ۲۰ سالگی پیدا کردند.

“کافه شادی” یک ابتکار فرانسوی است که در پرتغال نیز با حمایت انجمن “ویلاکام ویدا” الگوبرداری شده است. این ابتکار ابتکاری الگویی برای آموزش افراد دارای معلولیت و تلاش برای ادغام آنها در جامعه ارائه می دهد.

هدف این کافه ایجاد یک جامعه فراگیرتر با باز کردن درهای خود به روی مردم از هر طبقه و با هر زمینه‌ای است.

«کافه شادی» چهار شعبه فعال در لیسبون و اطراف آن دارد و ۲۹ نفر معلول ذهنی و رشدی را به کار گرفته است.

در طول دو سال، کارمندان مهارت هایی مانند باریستا شدن (قهوه ساز)، پیشخدمت، صندوقدار و کمک در آشپزخانه را یاد می گیرند.

ترزا، یکی از کارکنان کافه جویو که دارای اختلالات طیف اوتیسم است، به یورونیوز گفت: «من از درست کردن قهوه، صحبت با مشتریان، صحبت کردن به فرانسوی و انگلیسی، کمک به همکارانم و تمیز کردن لذت می برم.

پس از اتمام دوره آموزشی، کارکنان می توانند نقش ها و وظایف جدیدی را بر عهده بگیرند یا با قراردادهای دائمی به کار خود ادامه دهند.

هدف از این برنامه نه تنها آموزش مهارت های عملی است، بلکه از طریق این ابتکار سعی در ارائه چشم اندازهای بهتر برای آینده به افراد دارای معلولیت دارد.

خوزه که سه سال است در کافه های زنجیره ای کار می کند، از فرصت های جدید برای کار در مهمان نوازی و خدمات مشتری هیجان زده است. می گوید: گفتند حاضرم در مغازه دیگری کار کنم؛ از جاهای دیگر هم پیشنهاد داشته ام.

از سال ۱۹۹۲، روز جهانی افراد دارای معلولیت هر ساله در ۳ دسامبر جشن گرفته می شود.

با این حال، یکی از بزرگترین چالش هایی که افراد دارای ناتوانی های ذهنی و رشدی هنوز با آن مواجه هستند، ادغام در بازار کار است.

این معضل با وجود طرح هایی مانند «کافه شادی» و ابلاغ دستورالعمل تعیین سهمیه اشتغال معلولان در ۱۳۳ کشور جهان همچنان پابرجاست.

در اتحادیه اروپا حداقل ۱۰۰ میلیون نفر بالای ۱۶ سال با نوعی ناتوانی زندگی می کنند و از هر پنج نفر یک نفر بیکار است.

در پرتغال از هر ۱۰ معلول تقریباً ۶ نفر بیکار هستند و بیش از ۶۲ درصد آنها بیش از یک سال است که بیکار بوده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا