محیط زیست

کره زمین قدم به قدم به ذوب شدن نزدیک‌تر می‌شود

به گزارش خبرگزاری افق میهن، تغییرات گسترده ای رخ می دهد که اثرات جبران ناپذیری بر حیات کره زمین دارد و از جمله اثرات آن می توان به افزایش دمای کره زمین، آب شدن یخ های قطبی، آتش سوزی مراتع طبیعی و تخریب جنگل ها اشاره کرد. ، تجربه طوفان های شدیدتر، افزایش خشکسالی، بالا آمدن سطح آب اقیانوس ها، نابودی حیوانات، کاهش مواد غذایی و حتی فقر و آوارگی اشاره کرد.

تغییرات اقلیمی همیشه در حال رخ دادن است و بسیاری از دانشمندان و صاحب نظران این حوزه تغییرات را نتیجه رفتار و اعمال انسان هایی می دانند که زندگی آنها در گرو حیات کره زمین است اما به این موضوع و سوزاندن سوخت های فسیلی توجهی ندارند. افزایش سطح آلودگی هوا در شهرها، حفاظت نکردن از اقیانوس ها و جنگل ها، افزایش مصرف مواد پلاستیکی، افزایش آلودگی محیط زیست و عدم صرفه جویی در مصرف انرژی از جمله اقداماتی است که سرعت تغییر اقلیم را افزایش می دهد.

طی چند سال اخیر راهکارهایی برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی و تغییرات اقلیمی و بهبود شرایط کره زمین مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است و کارشناسان این حوزه همواره به دنبال راه حل هایی برای کاهش سرعت وقوع این تغییرات بوده اند. بلکه فقط پردازش و ارائه راهکارها مسئولیتی بر عهده او نیست و مسئولان کشورهای مختلف جهان و مردم جوامع باید به راهکارهای پیشنهادی توجه کنند و تلاش کنند برای حفظ حیات کره زمین قدمی بردارند.

هر ساله عوامل محیطی حدود ۱۳ میلیون نفر را می کشند. تغییر الگوهای آب و هوایی باعث شیوع بیماری ها و حوادث شدید جوی باعث مرگ و میر می شود میر افزایش و مواجهه سیستم های مراقبت های بهداشتی با چالش های بیشتری؛ در این میان یکی از اثرات تغییر اقلیم افزایش دمای هوا است که نگرانی های زیادی را به دنبال دارد با توجه به به گفته برخی کارشناسان، روند دما در چند دهه گذشته رو به افزایش بوده است و این تغییرات در مناطقی مانند ایران که در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارند، چشمگیرتر است و میزان افزایش دما در ایران دو برابر جهان است.

رکورد میانگین دمای جهانی شکسته شد

با افزایش غلظت گازهای گلخانه ای، دمای سطح زمین افزایش می یابد. دهه گذشته (۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰) گرم ترین دهه ثبت شده بود و از دهه ۱۹۸۰، هر دهه گرمتر از دهه قبل بوده است. دمای بالاتر همچنین بیماری های مرتبط با گرما را افزایش می دهد و کار در فضای باز را دشوارتر می کند، آتش سوزی راحت تر شروع می شود و در شرایط گرمتر سریعتر گسترش می یابد.

علاوه بر این، دمای هوا در قطب شمال حداقل دو برابر سریعتر از میانگین جهانی گرم شده است. در همین حال، در ۸ آگوست ۲۰۲۴ میانگین دمای کره زمین به ۱۷.۱۶ درجه سانتیگراد رسید که بالاتر از رکورد قبلی آن در روز دوشنبه بود. بیست ثانیه جولای ۲۰۲۴ (۱ مرداد ۱۴۰۳) حدود ۰.۰۳ درجه بالاتر بود.

این شرایط در نیمکره شمالی زمین دمای هوا را به حدی افزایش داد که در برخی از مناطق جنوب غربی آسیا دمای هوا به بیش از ۶۰ درجه سانتیگراد و در بسیاری از کشورهای اروپایی به ۴۵.۵ درجه سانتیگراد رسید.

رویترز همچنین اعلام کرد که شهرهای ژاپن، اندونزی و چین رکوردهای گرمایی جدیدی را ثبت کردند و کشورهای حوزه خلیج فارس به دلیل شاخص های گرما و رطوبت دمای بیش از ۶۰ درجه سانتیگراد را تجربه کردند.

میانگین دمای زمین نسبت به سال گذشته ۱.۶۴ درجه افزایش یافت که ذوب یخچال ها را تشدید کرد و به گفته دانشمندان، تغییرات آب و هوایی ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی دلیل اصلی این رکورد گرمایی است.

ایران یکی از مهمترین مناطق تحت تاثیر افزایش دما در جهان است

سپیده دم تاجبخش مسلم، رئیس سازمان هواشناسی کشور وی با اشاره به شاخص های اقلیمی و پیامدهای تغییر اقلیم گفت: داده های پایش زمین نشان می دهد که با افزایش گازهای گلخانه ای و روند افزایش دمای هوا، میانگین افزایش سطح آب اقیانوس ها نسبت به دو دهه قبل دو برابر شده است.

وی افزود: در صورت تداوم روند افزایش انتشار گازهای گلخانه ای، جمعیت زیادی به ویژه در کشورهای واقع در سواحل تحت تاثیر افزایش سطح آب اقیانوس ها قرار خواهند گرفت. این موضوع باعث شده اندونزی برنامه ریزی جدی برای پایتخت خود داشته باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تغییرات دمای ماهانه در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ بسیار نگران کننده بود، به طوری که اخیرا بر اساس گزارش های بین المللی دمای کره زمین طی ۱۲ ماه متوالی پس از انقلاب صنعتی بیش از ۱.۵ درجه افزایش یافته است. .

وی افزود: در سال ۲۰۲۳ دمای منطقه ما افزایش چشمگیری داشته و در کنار آن بارندگی نیز با شرایط کاهشی مواجه بوده است. داده های اقلیمی سازمان هواشناسی کشور نیز نشان می دهد که روند افزایش دما و کاهش بارندگی در کشور از سال ها قبل آغاز شده است. است

تاجبخش مسلم افزود: طی ۵۰ سال گذشته میزان بارندگی کشور سالانه یک میلی متر کاهش داشته و میانگین دما در هر دهه ۰.۴ درجه افزایش داشته است. این شرایط در سال‌های اخیر ادامه داشته و ایران یکی از مهمترین مناطق تحت تاثیر افزایش دما در جهان در تابستان اخیر بوده است، هرچند بیشترین افزایش دما در آگوست ۲۰۲۴ در قطب جنوب رخ داده است.

گرمای فلج کننده جهان

آنتونیو گوترشدبیر کل سازمان ملل متحد این سازمان از کشورها خواست تا برای مقابله با اثرات “گرما فلج کننده” اقدام کنند زیرا جهان با افزایش دمای بی سابقه مواجه است که جوامع آسیب پذیر را در معرض خطر قرار می دهد.

گوترش این بیانیه اعلام کرد که میلیاردها نفر در سراسر جهان “یک اپیدمی گرمای شدید” ناشی از تغییرات آب و هوایی را تجربه می کنند و گرمای شدید به طور فزاینده ای اقتصادها را فلج می کند، نابرابری ها را افزایش می دهد، اهداف توسعه پایدار را تضعیف می کند و جان انسان ها را می کشد. مردم را می گیرد.

سیاره گام به گام به ذوب شدن نزدیک می شود

موج گرمای شدید در غرب آسیا

بر اساس گزارش اخیر سازمان بین المللی کار (ILO) که به تازگی منتشر شده است، بیش از ۷۰ درصد از نیروی کار جهان (حدود ۲.۴ میلیارد نفر) در حال حاضر در معرض خطر گرمای شدید قرار دارند و در آفریقا، نزدیک به ۹۳ درصد از نیروی کار و ۸۴ درصد نیروی کار در کشورهای عربی در معرض گرمای بیش از حد است.

گرمای بیش از حد باعث حدود ۲۳ میلیون جراحت در محل کار در سراسر جهان و ۱۹۰۰۰ مرگ در سال می شود. کارشناسان نیز هشدار داده اند هستند با تشدید اثرات تغییرات آب و هوایی، الگوهای آب و هوا شدیدتر می شوند و خشکسالی، طوفان شدید، سیل و آتش سوزی جنگل ها بسیاری از نقاط کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهند.

دمای بی سابقه در این منطقه نگرانی های فوری را در مورد تغییرات آب و هوایی ایجاد کرده است، گرمای سوزان ایجاد شده توسط ترکیبی از عواملی که محدودیت های تحمل گرمای انسان را بالا می برد و نگرانی ها را در مورد تأثیر طولانی مدت آن بر محیط زیست افزایش می دهد.

در ماه ژوئن، گرمای خطرناک و رکوردشکنی ۵ قاره را تحت تاثیر قرار داد و آن را به گرم ترین ژوئن تاریخ تبدیل کرد. دانشمندان این امواج گرما را به تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان نسبت می دهند که باعث افزایش فرکانس دماهای تهدید کننده حیات شده است. با گرمای خطرناک در ۸۹ درصد روزهای تابستان، دبی به عنوان خطرناک ترین شهر تابستانی جهان و دوحه قطر در رتبه دوم قرار دارد.

رکورد تاریخی ۳۰ ساله گرمای تابستان ایران ثبت شد

در این بین، احد تعزیفی رئیس مرکز ملی مدیریت بحران اقلیم و خشکسالی سازمان هواشناسی کشور وی پیش از این در گفت و گو با خبرنگار افق میهن با اشاره به اینکه امسال رکورد تاریخی ۳۰ ساله گرمای تابستان در کشور به ثبت رسیده است، اظهار داشت: طبق بررسی های انجام شده در صورتی که دمای هوا بالاتر از حد نرمال باشد یک تا دو درجه است. بالاتر از حد نرمال، کاملاً در کشور احساس می شود.

وی افزود: طی سال جاری فلات مرکزی به ویژه استان های تهران، قم، اصفهان، یزد، کرمان، خراسان جنوبی، سمنان و استان های مرکزی دوره گرم قابل توجهی را به ویژه در مرداد امسال تعداد روزهایی که دمای هوا بالاتر از حد نرمال بود ثبت شد.

رئیس مرکز ملی مدیریت بحران اقلیم و خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در پاسخ به اینکه آیا رکورد گرم ترین تابستان تاریخ را پشت سر گذاشته ایم؟ وی بیان کرد: طی ماه های متمادی در سال ۱۴۰۲ گرم ترین رکورد تاریخ آب و هوای کشور به ثبت رسید و میانگین دمای ایران به ۱۹.۵ درجه سانتی گراد رسید که افزایش بی سابقه گرما در ۵۰ سال اخیر بود، اما طی مرداد امسال افزایش گرما را بیش از حد معمول تجربه کردیم.

وی با بیان اینکه طی سال جاری نسبت به سال گذشته هیچ گونه ناهنجاری یا ناهنجاری دمایی نسبت به سال گذشته نداشته ایم چرا که سال گذشته گرم ترین سال را تجربه کردیم، گفت: با این شرایط حتی مناطق جنوب شرق و جنوب تا مرکز کشور در پایان هفته تیر آنها گرم ترین روزهای امسال را سپری کردند.

وی گفت: میانگین دمای کشور در طول مرداد وی گفت: این میانگین دما در سال جاری به حدود ۲.۶ درجه رسید مرداد ماه های ۳۰ سال گذشته رکوردی تاریخی و بی سابقه را به ثبت رساندند.

رئیس مرکز ملی مدیریت بحران اقلیم و خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه از ابتدای فصل تابستان امسال دمای هوا ۱.۶ درجه گرمتر از حد نرمال بوده و بیشترین ناهنجاری دمایی ۲.۶ درجه در کشور بوده است. مرداد وی گفت: دمای هوا در تابستان به طور متوسط ​​بین یک تا دو درجه گرمتر از حد نرمال بوده و در برخی از روزها شاهد ناهنجاری های دما بوده ایم.

وی خاطرنشان کرد: فلات ایران به ویژه فلات مرکزی در تابستان با افزایش دما و شدت گرمای ایران در مرداد امسال سالی تاریخی بود و بیشتر نقاط کشور تحت تاثیر این افزایش دما قرار گرفتند.

ایران ۱.۱ درجه گرمتر شد

بر اساس گزارش های موجود هواشناسی در شهریور در سال ۱۴۰۳، کل کشور با میانگین دمای ۲۷.۰ درجه سانتیگراد ۱.۱ درجه گرمتر از مدت مشابه درازمدت است و استان چهارمحال و بختیاری با ۱۲.۴ درجه کمترین حداقل میانگین و استان خوزستان بالاترین میانگین حداکثر دمای استانی را به خود اختصاص داده اند. ۴۲.۶ درجه اختصاص داده شده؛ در شهریورا موج گرما با مدت زمان سه تا پنج روز به عنوان ۲۰ رکورد در کشور به ثبت رسید و ۱۲ شهر در پنج استان کشور موج گرمای سه روزه یا بیشتر را تجربه کردند و بیشترین اختلاف دما با بلندمدت ۱۰.۱ درجه بود. در ایستگاه مشکین شهر استان اردبیل. رسید

بر اساس اطلاعات سازمان هواشناسی کشور، در شهریور امسال ۲۴ رکورد جدید از پارامتر بالاترین حداکثر دما یعنی گرم ترین روز در ایستگاه های با دوره آماری بیش از ۳۰ سال به ثبت رسیده است و حداکثر اختلاف با بلندمدت در ایستگاه زرینه ۳.۶ درجه بوده است. استان کردستان؛ همچنین بر اساس داده های موجود، در شهریور امسال ۹ رکورد جدید از پارامتر بالاترین حداقل دما یعنی گرم ترین شب در ایستگاه های با دوره آماری بیش از ۳۰ سال به ثبت رسیده است که حداکثر اختلاف آن در ایستگاه مهاباد آذربایجان غربی ۲.۴ درجه بوده است. استان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا