ترندهای روز

کشف شهر مخفی مایاها در مکزیک که هزاران سازه دارد

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

محققان یک شهر بزرگ مایاها با قدمت چند صد ساله را در شبه جزیره یوکاتان مکزیک کشف کردند. این شهر دارای ۶۶۷۴ ساختار مختلف از جمله هرم هایی مانند چیچن ایتزا در مکزیک و تیکال در گواتمالا است.

بر اساس گزارش Live Science، محققان دانشگاه شمالی آریزونا از نقشه های ایجاد شده توسط فناوری Learzi Lidar برای کشف این شهر ۱۵۰۰ ساله استفاده کردند. به طور کلی با توسعه فناوری لیدار در چند دهه اخیر، کشف سکونتگاه های باستانی به طور چشمگیری افزایش یافته است. با این حال، این فناوری گران است، اما باستان شناسان در مطالعه حاضر این مانع را دور زدند.

کشف شهر مخفی مایاها در مکزیک

به گفته محققان، دانشمندان بخش‌های محیط‌زیست، جنگل‌داری و مهندسی عمران قبلاً از نقشه‌برداری لیدار برای مطالعه برخی از این مناطق مکزیک برای اهداف کاملاً جداگانه استفاده کرده‌اند. به این ترتیب آنها نیز از همین نقشه ها برای کشف شهر مایاها استفاده کردند.

باستان شناسان با تجزیه و تحلیل ۱۲۹ کیلومتر مربع در مرکز شرقی شهر کامپچه، مکزیک، که قبلاً برای سازه های مایاها کاوش نشده بود، آثاری از شهری پیدا کردند که در مزارع و بزرگراه های امروزی قرار داشت.

محققان نام شهر کشف شده را “والریانا” گذاشتند. نام آن نیز به تالار آب شیرین در مجاورت این شهر برمی گردد. قدمت والریانا به دوره کلاسیک (۲۵۰-۹۰۰ بعد از میلاد) برمی‌گردد و تمام نشانه‌های پایتخت سیاسی باستانی مایاها، از جمله میدان‌های محصور متعددی که با یک گذرگاه وسیع به هم متصل شده‌اند را نشان می‌دهد.

محققان همچنین می گویند که قرار گرفتن اهرام معبد دورتر از مرکز شهر والریانا و وجود تراس ها و خانه ها در دامنه تپه ها نشان دهنده پراکندگی شهر است. به طور کلی نقشه این شهر باستانی نشان می دهد که نحوه ساخت شهر توسط مایاها با آنچه مردم امروز می سازند بسیار متفاوت است. به گفته باستان شناسان، کشف چنین شهرهایی مانند یافتن تکه هایی از یک پازل است که درک ما را از مایاها کاملتر می کند.

یافته های تحقیق حاضر در مجله Antiquity منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا