کشف شگفتانگیز یک باغدار ترک در نزدیکی مرز امپراتوری روم و ایران: اگر نه بینظیر، اما کمنظیر
یورونیوز: یک کشاورز که باغی در شرق ترکیه دارد، در تلاش برای کاشت نهال های جدید، موزاییکی کمیاب و دست نخورده را کشف کرد که قدمت آن به اواخر امپراتوری روم بازمی گردد.
کارشناسان می گویند این موزاییک که ۸۴ متر مربع مساحت دارد، حاوی تصاویر چشمگیری از صحنه های شکار حیواناتی مانند پلنگ کمیاب آناتولی است. کارشناسان معتقدند که این بزرگترین موزاییکی در نوع خود است که تاکنون در ترکیه کشف شده است.
این موزاییک “اولین نمونه از نوع خود است که به طور کامل و در تصویر حیواناتی که همه آنها زمانی در اینجا یافت شده اند، باقی مانده است. امره چاییر، رئیس باستان شناسان اعزامی از موزه باستان شناسی و قوم نگاری الازیگ در گفتگو با رسانه های ترکیه ای که در این کاوش شرکت داشت، گفت: ممکن است موزاییک های بزرگ تری در سایر نقاط ترکیه کشف شده باشد، اما دارای نقش های هندسی یا نقوش هندسی باشد. مضامین اساطیری.”
محمد امین سوالپ این موزاییک را در آوریل ۲۰۲۳ زمانی که قصد کاشت نهال گیلاس را در باغ خود واقع در روستای سالکایا داشت، پیدا کرد. موزاییک مجموعهای از صحنههای شکار را نشان میدهد: شیری که یک بز کوهی را تعقیب میکند، خرسی در حال تعقیب یک آهو، و سگهای تازی در حال دریدن یک گراز وحشی. در یک تصویر چشمگیر، یک پلنگ آناتولی دندان های خود را در گردن مرغ فرو می کند. در میان این صحنه های شکار، پرندگانی مانند قرقاول، اردک و غاز در کنار درختان رز و انار آرام ایستاده اند.
آمره چایر توضیح داد: «شیر و خرس در سنت رومی نشان دهنده اقتدار هستند.
به گفته باستان شناسان، این موزاییک که در عمق ۵۰ سانتی متری دفن شده، احتمالاً از اواخر قرن سوم میلادی در این مکان که در ۵۰۰ کیلومتری شرق آنکارا قرار دارد، دفن شده است. جایی که به گفته خودشان شهری آباد در نزدیکی مرز امپراتوری روم و ایران باستان بوده است.
باستان شناسان قبلاً یک کانال آبیاری و یک کارخانه شراب سازی در نزدیکی Salkaia و مجموعه ای از سکه های رومی از امپراتوری روم باستان تا اوایل امپراتوری بیزانس (روم شرقی) کشف کرده بودند.
مقامات ترکیه هنوز تصمیم نگرفتهاند که موزاییک را به موزه منتقل کنند یا با ایجاد یک مکان حفاظتشده، آن را در جایی که کشف کردند، حفظ کنند.