ورزشی

گادفادر فوتبال ایران کیست؟

انتخابات فدراسیون فوتبال ایران یازدهمین روز است اسفند به گونه‌ای برگزار شود که رئیس‌جمهور جدید برای یک دوره چهار ساله مسئولیت را بر عهده بگیرد. در این مدت تنها سه روز تا پایان ثبت نام تبلیغات انتخاباتی وی باقی مانده است. مهدی تاج به عنوان رئیس فعلی فدراسیون فوتبال، شهاب الدین عزیزخادم به عنوان جدی ترین رقیب انتخاباتی تاج و البته علی کفاشیان به عنوان ناگهانی ترین نامزد، ظاهرا مصمم به داغ نگه داشتن مثلث تبلیغات انتخاباتی پیش رو هستند.

اما در همان ابتدای امر، صلاحیت یا عدم صلاحیت هر سه نامزد مذکور جای سوال دارد و موافقان و مخالفان جدی دارند. البته به غیر از این افراد یکی دو نفر دیگر نیز ثبت نام کرده اند که بعید است اقدامی جز حرکت «پوششی» برای افراد مذکور باشد. علیرغم این موضوع و شاید مهمتر از نام هایی که این روزها در محافل مطرح شده، ادعای چند تن از چهره های ورزشی این خبرساز کانون حواشی را داغ کرده است. ادعایی که خبر از دست های پشت پرده انتخابات می دهد و بیش از هر زمان دیگری کلمه «پدرخوانده» را وارد این کمپین کرده است. مهم ترین سوالی که این روزها مخاطبان فوتبال با آن درگیر هستند این است که آیا «پدرخوانده» قرار است انتخابات فدراسیون فوتبال را مهندسی کند؟ مهمتر از آن، آیا اصلاً «پدرخوانده» وجود دارد یا زاییده ذهن افرادی است که چون در رسیدن به اهداف خود ناکام هستند، چنین مسائلی را مطرح می کنند؟

برای توضیح چنین موضوعی بهتر است به سراغ امیر عابدینی، رئیس سابق باشگاه پرسپولیس و فدراسیون فوتبال برویم. او قرار بود در انتخابات پیش رو با علی کفاشیان ائتلاف کند و به عنوان یک رقیب جدی وارد میدان شود. ابتدا قرار بود عابدینی به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری وارد انتخابات شود و علی کفاشیان را به عنوان معاون رئیس جمهور معرفی کند. کمی بعد بنا به ادعای عابدینی، با توجه به تجربه کفاشیان به عنوان رئیس جمهور، قرار شد کفاشیان کاندیدای ریاست جمهوری شود و امیر عابدینی به عنوان معاون اول رئیس جمهور معرفی شود.

این توافق در یک چشم به هم زدن از بین رفت. علی کفاشیان به صورت مستقل در انتخابات فدراسیون فوتبال ثبت نام کرد و میرشاد مجدی را به عنوان نایب رئیس اول خود انتخاب کرد. اقدامی که باعث عصبانیت امیر عابدینی شد; او نه تنها میرشاد مجدی را گزینه تحمیلی به علی کفاشیان توصیف کرد، بلکه گفت: «پدرخوانده» در انتخابات فدراسیون فوتبال دخالت می کند.

عابدینی می گوید: ما یک سری پدرخوانده داریم، نپرسید کدام افراد، فردا اگر جواب بدهم باید بروم دادگاه، اما می دانید که من چه کسی را می گویم. دولت تصمیم می گیرد برای ورزش هم تصمیم بگیرد، ما یک وزیر داریم و اگر قرار است یک نفر برای ورزش تصمیم بگیرد، وزیر ورزش است نه یک نفر مثل محلی یا محلی ارتباط شهرستان و به شخص دیگری می گوید برود کاندیدا شود و این رفتارها در فوتبال کارساز نیست متاسفانه افکار عمومی یک چیز می بیند و جامعه فوتبال چیز دیگری می بیند اگر من می خواستم با مجدی کار کنم کفاسیان و خود کفاسیان هم این را می داند که امیدوارم تیمشان موفق باشد. همان دوستانی که می توانند دیکته کنند مجدی را به کفاشیان دیکته کرده اند. دولت در این زمینه دخالتی ندارد اما برخی عناصر خود را فراجناحی و فرادولتی می دانند».

ماجرای حضور احتمالی پدرخوانده در انتخابات فدراسیون فوتبال تنها به اظهارات امیر عابدینی مربوط نمی شود چرا که صادق رئیسی کیا وکیل دادگستری و مدیرعامل سابق باشگاه راه آهن نیز طی یادداشتی به این موضوع ورود کرده است.

ماجرای حضور احتمالی پدرخوانده در انتخابات فدراسیون فوتبال تنها به اظهارات امیر عابدینی مربوط نمی شود، چراکه صادق رئیسی کیا، وکیل دادگستری و مدیرعامل سابق باشگاه راه آهن نیز در یادداشتی که برای خبرآنلاین نوشته به این موضوع ورود کرده است. وی با بیان اینکه «پدرخوانده» می خواهد از درگیری احتمالی مهدی تاج و شهاب الدین عزیزخادم برای مهیاسازی زمینه موفقیت علی کفاشیان در انتخابات پیش رو استفاده کند. در بخشی از این یادداشت آمده است که «یکی از بازی های انتخاباتی که پتانسیل برگزاری در این دوره از انتخابات فدراسیون فوتبال را دارد همین افراد و دوستان شهاب عزیزی خادم است که او را از در حال حاضر آقای عزیزی خادم از سمت ریاست فدراسیون فوتبال ایران برای حضور در صحنه انتخابات استفاده کنند. برای ساختن فضای انتخاباتی و مجمع عمومی و فضای عمومی داغ و شلوغ به سمت تقابل آقایان مهدی تاج و عزیزی خادم و سپس تسهیل ورود نفر سوم که آقای علی کفاشیان است، صرف نظر از اینکه مهدی تاج و شهاب عزیزخادم با درگیر کردن مهدی تاج و شهاب عزیزخادم می‌تواند صلاحیت خود را برای حضور یا عدم حضور در انتخابات تایید کند. برای فرصتی برای مشورت و جلب حمایت برخی از نمایندگان و افراد پشت صحنه (پدر خوانده) باید نسبت به درج سوم شخص مفرد اقدام شود.

اینکه هنوز انتخابات شروع نشده، بازی پدرخوانده در بین طیفی از فوتبالیست ها رواج پیدا کرده است، از آن نکاتی است که باید با دقت و ظرافت بیشتری بررسی شود، چرا که بعید است اظهارات داخل پاکت به این شکل باشد. به رشد و اعتلای این فوتبال کمک کند. بحران اما اگر چنین موردی صحت داشته باشد، یکی از آن زنگ خطرهایی است که به بیماری صعب العلاج این فوتبال دامن می زند. البته این سکه روی دیگری هم دارد و آن «انکار» مسائل است; علی کفاشیان به عنوان کاندیدای مظنون تمامی این اتهامات را رد می کند و از سوی دیگر شروین اسبقیان معاون وزیر ورزش و جوانان نیز فشارها و توصیه های خارجی برای انتخابات فدراسیون فوتبال را تکذیب کرده است.

اسبقیان گفت: ثبت نام انجام می شود و اگر فشاری از بیرون به عنوان نایب قهرمانی وارد شود، چیزی در این زمینه احساس نمی کنم و قطعا مجمع نقش رئیس فدراسیون فوتبال را مشخص می کند. علی کفاشیان که روز گذشته ثبت نام خود را برای پیوستن به ستاد انتخاباتی فدراسیون فوتبال قطعی کرد، به اتهاماتی که به طور ویژه عابدینی به وی مطرح کرده بود، واکنش نشان داد. گفت با عابدینی جلسه داشتم و به من گفت برای ریاست جمهوری ثبت نام می کنی؟ گفتم نه! گفتند معاون من می شوی؟ گفتم با آقای میرشاد مجدی برای معاونت ایشان صحبت کرده ام. قرار بود با هم جلسه ای داشته باشیم که بعد آقای مجدی گفت من برای ریاست جمهوری ثبت نام نمی کنم و شما برای ریاست جمهوری ثبت نام کنید. به آقای عابدینی هم قول ندادم و گفتم مستقل شرکت کن. م.علی کفاشیان رئیس سابق فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا صالحی امیری گزینه ای در انتخابات است؟ واکنش خاصی هم داشته است. از زمانی که آقای صالحی امیری از کمیته ملی المپیک رفته است، ایشان را ندیده ام و با ایشان تماسی نداشته ام، ایشان آنقدر در وزارت گردشگری فعالیت دارند که فکر نمی کنم در چنین انتخاباتی دخالتی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا