گذر تاریخی کاوشگر پارکر ناسا از نزدیکترین فاصله به خورشید
دویچه وله: آژانس فضایی ناسا اعلام کرد که کاوشگر خورشیدی پارکر امروز در ۲۴ دسامبر به فاصله بی سابقه ۶.۲ میلیون کیلومتری از خورشید رسید. به گفته ناسا، این نزدیکترین شیء ساخته شده توسط انسان به خورشید در تاریخ است.
طبق اعلام آژانس فضایی ناسا، کاوشگر خورشیدی پارکر امروز، ۲۴ دسامبر (۴ دی) به فاصله بی سابقه ۶.۲ میلیون کیلومتری از خورشید رسید. به گفته ناسا، این نزدیکترین شیء ساخته شده توسط انسان به خورشید در تاریخ است.
به گفته دانشمندان، کاوشگر پارکر که برای مطالعه تاج یا لایه بیرونی جو خورشید طراحی شده است، در آگوست ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و از آن زمان تاکنون ۲۱ بار از کنار خورشید عبور کرده و به تدریج به آن نزدیک می شود. اما هرگز اینقدر به خورشید نزدیک نبوده است.
محققان ناسا می گویند بر اساس تخمین هایشان، کاوشگر پارکر باید در دمای ۱۴۰۰ درجه سانتیگراد زنده بماند و در برابر تشعشعاتی که می تواند تجهیزات الکترونیکی آن را نابود کند، مقاومت کند.
ناسا می گوید که یک سپر کامپوزیت کربنی به ضخامت ۱۱.۵ سانتی متر از کاوشگر در برابر این گرمای زیاد محافظت می کند، اما اساس طراحی اصلی دانشمندان این است که کاوشگر وارد جو خورشید شده و به سرعت از آن خارج می شود.
محققان همچنین اعلام کرده اند که پس از این گذر تاریخی خورشید، برای چند روز ارتباط این کاوشگر با زمین قطع خواهد شد. در این بین دانشمندان تا ۲۷ دسامبر منتظر سیگنالی خواهند بود که قرار است طی ۳ روز آینده از این کاوشگر دریافت شود و در صورت دریافت این سیگنال، دانشمندان متوجه خواهند شد که آیا کاوشگر از گرما و پرتوهای شدید عبور کرده است یا خیر. از خورشید با خیال راحت یا نه
در نوامبر سال جاری، کاوشگر پارکر ناسا هفتمین و آخرین پرواز نزدیک خود را از سیاره زهره انجام داد و سپس با استفاده از گرانش سیاره برای تغییر سرعت و جهت آن، وارد مدار نهایی خود به دور خورشید شد.
به گفته ناسا، تجهیزات موجود در کاوشگر پارکر داده هایی را در مورد انرژی ساطع شده از خورشید جمع آوری می کند و به دانشمندان اجازه می دهد تا باد خورشیدی را با دقت بیشتری مطالعه کنند.
دانشمندان می گویند که با مطالعه بیشتر این قسمت از محیط اطراف خورشید، قادر خواهند بود تغییرات آب و هوای فضا را با دقت بیشتری پیش بینی کنند. به گفته آنها، فعالیت های خورشیدی ممکن است همیشه تأثیر منفی بر ماهواره ها در مدار زمین و تجهیزات ناوبری داشته باشد.
پیش از این در اکتبر ۲۰۱۸، تنها چند ماه پس از پرتاب، کاوشگر پارکر رکورد نزدیک ترین فاصله ای را که یک جسم ساخته شده توسط انسان تا خورشید داشته است، شکست و به ۴۲ میلیون کیلومتری ستاره رسید.
به گفته محققان، این نزدیک شدن به خورشید رکورد قبلی یعنی رکورد فضاپیمای هلیوس ۲ را که در سال ۱۹۷۶ به ثبت رسیده بود، شکست.
ناسا همچنین می گوید که کاوشگر پارکر با سرعت ۶۹۲۰۰۰ کیلومتر در ساعت یا ۱۹۱ کیلومتر در ثانیه، معادل ۰.۰۶۴ درصد سرعت نور، سریع ترین سازه ساخت بشر در تاریخ است.
به گفته دانشمندان، این سرعت مانند پرواز از نیویورک به لندن در کمتر از ۳۰ ثانیه است.
انتظار می رود کاوشگر خورشیدی پارکر در سال ۲۰۲۵ تا چهار “گذر نزدیک” دیگر از خورشید انجام دهد. کاوشگر ممکن است در طول این گذرها نسبت به اکنون کمی به خورشید نزدیکتر شود.
پس از آن، سوخت موتورهای کاوشگر تمام می شود و بیشتر قسمت های فضاپیمای منحل شده در نهایت توسط خورشید شکسته می شود. با این حال، دانشمندان می گویند سپر حرارتی کاوشگر پارکر ممکن است هزاران سال در مداری به دور خورشید دوام بیاورد.