بانک و بیمه

گزارش تحلیلی آمار عملکرد بازار بیمه در ۸ ماهه سال ۱۴۰۳

به گزارش افق میهن، در هشت ماهه امسال حق بیمه تولیدی ۲۸۷.۵ همات و میزان خسارت پرداختی ۱۴۷ همات بوده که نسبت به میزان حق بیمه در دوره مورد نظر به ترتیب ۶۲.۳ و ۵۹.۵ درصد افزایش داشته است. معلوم نیست، هیچ ارزیابی کاملی از این بازار نمی توان از آن استخراج کرد.

این گزارش تاکید می کند که حق بیمه تولیدی بخش های سلامت و عمر به ترتیب ۴۱ درصد و ۱۳.۳ درصد از حق بیمه ها را به خود اختصاص داده و رشد حق بیمه به ترتیب ۹۱.۹ درصد و ۷۱.۷ درصد است که رشد ۶۲.۳ درصدی را نشان می دهد. مربوط به حق بیمه برای تولید بازار در این دوره است. این نرخ رشد عمدتاً تحت تأثیر عملکرد شرکت های بیمه آسیایی است. دیالبرز، ملت و کوثر به ترتیب با ۱۰.۴، ۹.۶، ۷، ۷.۵ و ۷.۵ درصد در حق بیمه سهم دارند و رشد حق بیمه آنها بین ۷۰.۲ تا ۴۰۱.۸ درصد بوده است.

از سوی دیگر رشد بالای ۵۹.۵ درصدی غرامت پرداختی عمدتاً ناشی از عملکرد حوزه های درمان و زندگی به ترتیب با سهم ۴۲.۷ درصد و ۱۰.۹ درصد از غرامت پرداختی و رشد بالای غرامت پرداختی است. غرامت پرداختی در این دو حوزه به ترتیب ۶۴ درصد و ۹۵.۹ درصد است.

بر اساس این گزارش از شرکت های بیمه دیکوثر، سینا، معلم، سامان، ملت و ما با سهم بالای خسارت در بازار بیمه (از ۸.۲ به ۲.۲ درصد و سهم کل ۲۷.۹ درصد) و رشد بالای خسارت پرداختی بین ۶۶ ۱ و ۱۷۲.۹). درصد) از دلایل اصلی رشد ۵۹.۵ درصدی خسارت های پرداختی در بازار بیمه هستند.

در بخشی دیگر از این گزارش آمده است که نسبت زیان بازار با کاهش ۰.۹ واحدی نسبت به ۸ ماهه سال قبل به ۵۱.۱ درصد رسیده است. چهار حوزه اعتباری (با ۸۹.۷ درصد)، بدنه (با ۸۳.۵ درصد)، بیمه مسئولیت (با ۵۹.۳ درصد) و درمان (با ۵۳.۳ درصد) نسبت خسارت بیشتری نسبت به بازار بیمه (با ۵۱.۱ درصد) دارند. البته ذکر این نکته ضروری است که هنگام محاسبه این نسبت (ضرب حاصل ضرب زیان پرداختی بر حق بیمه تولید در ۱۰۰) از مبالغ مطالبات معوق، ذخایر حق بیمه، کارمزد شبکه توزیع و هزینه های اداری عمومی شرکت های بیمه گرفته می شود. در نظر گرفته شود. گرفته نشده است

نسبت زیان ده شرکت زنده باران (۸۵.۹%)، بیمه نوین (۶۹.۲%)، حکمت صبا (۶۶.۷%)، پارسیان (۶۶.۶%)، زنده کاریسما (۶۵.۷%)، سینا (۶۴.۳%)، رازی (۶۳.۹%). ))، آسماری (۶۲.۷%)، ایران (۶۱.۸%) و دانا (۶۱.۳%) بسیار بالاتر از سطح هستند. بازار بیمه (با ۵۱.۱ درصد).

سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی صنعت بیمه به ترتیب ۸۰.۲ درصد و ۷۶.۱ درصد است. البته معمولاً سهم بنگاه‌ها (بخش‌های دولتی و غیردولتی) و بخش‌های بیمه در بازه‌های زمانی کمتر از یک سال دستخوش تغییرات زیادی می‌شود، بنابراین در تحلیل سهم پرتفوی بازار بیمه باید به این موضوع توجه کرد.

بررسی سهم شرکت های بیمه در بازار نشان می دهد که ۱۱ شرکت بیمه از ایران (با ۱۹.۲ درصد)، دانا (با ۱۰.۵ درصد)، آسیا (با ۱۰.۴ درصد)، دی (با ۹.۶ درصد)، البرز (با ۷ درصد)، ملت (با ۵.۷ درصد)، کوثر (با ۵.۷ درصد)، پاسارگاد (با ۴ درصد)، پارسیان (با ۳.۹ درصد)، سینا (با ۳.۲ درصد) و معلم (با ۵.۷ درصد). با ۳ درصد در مجموع ۸۲.۸ درصد از حق بیمه تولید شده در بازار را به خود اختصاص داده است و ۱۷.۲ درصد مابقی حق بیمه توسط ۱۹ شرکت بیمه دیگر ایجاد شده است. به دست آورده است.

در عین حال، سهم شرکت های بیمه در زیان بازار عمدتاً به ۱۰ شرکت بیمه از ایران (با ۲۳.۹ درصد)، دانا (با ۱۲.۶ درصد)، آسیا (با ۱۰.۱ درصد)، دی (با ۸.۲ درصد)، البرز و کوثر (هر کدام با ۵.۲ درصد)، پارسیان (با ۵.۱ درصد)، سینا (با ۴.۱ درصد)، معلم (با ۳.۲ درصد) و پاسارگاد (۳ درصد شنیده شده در مجموع ۸۰.۵ درصد) و ۱۹.۵ درصد خسارت را ۲۰ شرکت بیمه دیگر پوشش دادند.

از کل پرتفوی حق بیمه تولیدی در بورس اوراق بهادار، پنج دسته بیمه سلامت، بیمه مسئولیت، بیمه عمر، بیمه بدنه و بیمه مسئولیت به ترتیب ۴۱، ۲۳.۸، ۱۳.۳، ۵.۴ و ۴.۲ درصد (در مجموع ۸۷ درصد) را به خود اختصاص داده اند. ۶ درصد و ۱۲.۴ درصد باقی مانده از ۱۱ رشته دیگر هستند. در عین حال با ۴۲.۷، ۲۷.۵، ۱۰.۹ و ۸.۸ درصد (در مجموع ۸۹.۹ درصد) همچنان بیشترین سهم از خسارت های پرداختی در بازار بیمه به ۴ حوزه بیمه مسئولیت، بیمه مسئولیت، عمر و بدنه اختصاص یافته است. (۱۰.۱ درصد مابقی غرامت در ۱۲ حوزه دیگر و پوشش خطرات مربوط به وسایل نقلیه (با اخذ بیمه نامه مسئولیت، بدنه و حوادث راننده) پرداخت می شود. منجر به تخصیص ۳۲.۷ درصد از بیمه تولید صحیح و تأمین ۳۹.۹ درصد از غرامت پرداخت شده توسط بازار می شود.

بر اساس این گزارش هشت ماهه، در این مدت بیش از ۵۲.۷ میلیون فقره بیمه نامه صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل هشت درصد افزایش داشته که دلیل اصلی افزایش هشت درصدی تعداد بیمه نامه های صادر شده است. در بازار، شرکت های بیمه سلامت در کل بیمه نامه ها به ترتیب ۱۲ درصد (به ترتیب ۴.۸ درصد، ۴.۴ درصد و ۲.۸ درصد) سهم و در بخش درمانی ۷۳.۳ درصد افزایش را به خود اختصاص دادند. منطقه، ۳۳.۶ درصد در حوزه رویدادها و ۱۰ درصد در حوزه مسئولیت بوده است

بر این اساس در این مدت ۵۶.۸ میلیون فقره خسارت پرداخت شد و بر این اساس تعداد بیمه نامه های صادر شده و تعداد خسارت های پرداختی هر کدام ۲۰.۸ درصد نسبت به ۸ ماهه سال قبل افزایش یافت در حوزه بیمه سلامت با سهم ۹۲.۹ درصدی ۲۰.۹ درصد و در حوزه بیمه های زندگی با سهم ۳.۶ درصد از کل ۳۹.۶ درصد افزایش داشته است. ٪ قبل از خسارت پرداخت شده در بازار نیز بیشتر تحت تأثیر فعالیت بیمه است. دی (با احتساب ۳۹.۶ درصد از تعداد پرونده های بیمه سلامت)، به طوری که حوزه درمانی این شرکت که ۹۹.۷ درصد از کل خسارت ها را به خود اختصاص داده است، نسبت به سال قبل ۹.۸ درصد رشد داشته است.

گزارش اداره مدل سازی آماری، بهره وری و ارزیابی عملکرد نشان می دهد که در حوزه بیمه های اشخاص (شامل حوادث، درمان و زندگی) بیمه نامه ها به صورت گروهی و انفرادی صادر می شود، اما تعداد افراد بیمه شده به این بستگی دارد. بیمه نامه ها محاسبه نمی شود و تنها تعداد بیمه نامه های صادر شده ملاک قرار می گیرد.

بنابراین تعداد بیمه نامه های صادر شده (تعداد قراردادهای بیمه) در مقایسه با حق بیمه تولیدی بسیار کمتر است و این شاخص برای سه حوزه ذکر شده شاخص قابل توجهی نیست. اما از آنجایی که تعداد بیمه نامه های صادر شده در تمامی رشته های بیمه ای (به استثنای سه رشته ذکر شده) استفاده می شود، در روال گذشته از تعداد بیمه نامه های صادر شده برای رشته های گروهی نیز استفاده شده است.

با این تفاسیر در ۸ ماهه اول سال ۱۴۰۳ علیرغم اینکه حق بیمه تولیدی در حوزه های بیمه سلامت، عمر و حوادث به ترتیب ۹۱.۹، ۷۱.۷ و ۱۴.۵ درصد افزایش یافته است، تعداد صادره افزایش بیمه نامه های سلامت و حوادث رشد داشته است. ۷۳.۳ و ۳۳.۶ درصد و بیمه عمر ۲.۲ درصد کاهش داشته است. از طرفی تورم نیز می تواند نقش زیادی در افزایش حق بیمه داشته باشد.

با توجه به افزایش ۶۴.۱ درصدی غرامت درمان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تعداد پرونده های جبران خسارت در این حوزه ۲۰.۹ درصد افزایش یافته است و تعداد مراجعات پرداختی ثبت نشده است، بلکه تعداد پرونده های خسارت درمانی در این حوزه ثبت نشده است. منطقه

در هشت ماهه اول سال ارزش بیمه نامه (نسبت حق بیمه تولیدی به تعداد بیمه نامه های صادر شده نشان دهنده میانگین حق بیمه تولیدی هر بیمه نامه). بازار بیمه به رقم ۵۴.۶ میلیون ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰.۳ درصد رشد داشت. «ارزش بیمه نامه» در حوزه های نفت و انرژی، بیمه هواپیما، کشتی و اعتبار به ترتیب تقریباً ۲۱.۶، ۱۴، ۲.۶ و ۲.۶ میلیارد ریال است که در سایر حوزه ها به میزان قابل توجهی کمتر است.

گزارش عملکرد هشت ماهه حاکی از آن است که «سرانه مطالبات پرداختی» (نتیجه تقسیم مطالبات پرداختی بر تعداد مطالبات) در هشت ماهه اول سال ۱۴۰۳ به ۲۵.۹ میلیون ریال رسیده است که ۳۲ درصد افزایش نسبت به سال گذشته را دارد. همچنین در مدت مشابه سال گذشته، «سرانه مطالبات پرداختی» در حوزه‌های بیمه نفت و انرژی، هواپیما، کشتی، بار، حوادث رانندگی و آتش‌سوزی بالغ بر خسارت بوده است. به ترتیب به حدود ۱۵.۷، ۹، ۶.۲، ۲، ۱.۳ و ۱ میلیارد ریال و در سایر حوزه ها بسیار کمتر است.

بر اساس این گزارش «تعداد خسارت سرانه» (نسبت تعداد خسارت به تعداد بیمه نامه های صادر شده). این نسبت در ۸ ماهه اول سال ۱۴۰۳ در بازار بیمه ۱.۱ واحد (نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰.۱ افزایش یافته است). اما در بیمه سلامت حدود ۲۰.۹ واحد و اعتباری حدود ۴.۱ واحد و در سایر حوزه های بیمه به میزان قابل توجهی کمتر از یک واحد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا