گلایه فعالان رمزارز از برخوردهای سلیقهای و ابلاغ مصوبات متعارض
وزیر ارتباطات خواستار ایجاد یک تنظیم کننده ملی و متعالی شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستار ایجاد یک تنظیم کننده ملی و متعالی در زمینه رامسر شد و هشدار داد: “با ادامه رویکردهای جزیره ، اقتصاد دیجیتال تضعیف می شود.”
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، سید ستار هاشمی ، در جلسه صریح با گروهی از فعالان رامسر و بلاکچین ، از تقویت نقش بخش خصوصی دفاع کرد و خواستار ایجاد یک آژانس نظارتی ملی و متعالی در زمینه رامسر شد و هشدار داد:
در این نشست با حضور Ehsan Chitaz ، معاون رئیس جمهور سیاست و برنامه ریزی برای فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد دیجیتال ، روح الله رحامی ، معاون رئیس جمهور شهروندی امور ریاست جمهوری و گروهی از مدیران شرکتهای مبتنی بر دانش ، مبادلات ارزی رامسر و متخصصان در این زمینه برگزار شد.
هاشمی گفت: “اگر به دنبال نوآوری هستیم ، باید اعتراف کنیم که این نوآوری در بخش خصوصی و نه در ساختارهای سنتی دولت رخ می دهد.” “این وظیفه ماست که راه را باز کنیم ، نه اینکه آن را با قوانین متناقض ببندیم.”
وی به انتقاد از فعالان در این زمینه پاسخ داد كه آنها از سردرگمی بین مصوبات متعدد و متناقض ، عدم چشم انداز و ترس از جرم و جنایت ناگهانی فعالیتهای خود صحبت می كنند.
تضاد منافع و عدم شناخت فناوری ، دو بحران پنهان حاکمیت
در بخش دیگری از سخنان خود ، وزیر ارتباطات با اشاره به موانع اصلی سیاست گذاری در زمینه فن آوری های جدید ، گفت: “یکی از چالش های اصلی ما عدم درک دقیق فن آوری های جدید است.” این فقط فنی نیست ، بلکه فرهنگی ، اداری و حتی نهادی است. “
وی همچنین “تضاد منافع” را به عنوان یک عامل مزمن درگیری های سیاست ذکر کرد و افزود: “این درگیری در بسیاری از زمینه های فناوری مشاهده می شود.” ما باید جرات کنیم وارد گفتگوی میان رشته ای و متعالی برای باز کردن این گره ها شویم. “
مقطعی نظارتی ، اقتصاد دیجیتال ضرر
یکی از اصلی ترین بخش های سخنرانی هاشمی ، انتقاد صریح وی از عدم وجود یک نهاد نظارتی ملی و جامع در زمینه رامسر بود. وی با اشاره به تنظیم کننده های بی شمار اما ناکارآمد ، هشدار داد: “نظارتی جزئی نه تنها مشکلات را حل می کند ، بلکه باعث می شود اقتصاد دیجیتال تضعیف شود.” ما به طور جدی شکل گیری یک موجود متعالی را دنبال می کنیم که مسئول هماهنگی و تنظیم این منطقه است. “
وی با یادآوری تجربیات جهانی و مراجعه به مؤسسات فرامرزی در کشورهای آینده ، وی بر لزوم فاصله گرفتن از تمرکز صرف روی مقررات مالی تأکید کرد و “ایجاد یک کارگروه اقتصاد دیجیتال با دیدگاه فنی و سیستماتیک” را به عنوان یکی از اقدامات امیدوار کننده ذکر کرد.
وزیر ارتباطات با اشاره به گزارش های مربوط به شکل گیری بازارهای زیرزمینی گفت: “این برای ما بسیار نگران کننده است.” “هنگامی که سیاست گذاری شفاف نیست ، مردم به سمت بازارهای غیررسمی حرکت می کنند و این خطر برای مردم و حاکمیت را افزایش می دهد.”
وی افزود: در جلسات کابینه ، “منطقی و مستند” ، وی از توسعه شفاف و تنظیم شده اکوسیستم رامسر دفاع خواهد کرد.
در این جلسه ، EHSAN Chitaz ، معاون رئیس جمهور سیاست و توسعه اقتصاد دیجیتال ، همچنین تجزیه و تحلیل کاستی های گذشته را ارائه داد: “در سالهای اخیر ، ما فرصت های مهمی را با دفع و رویکردهای منفعل از دست داده ایم.” اکنون زمان آن رسیده است که در کنار نوآوری حرکت کنیم. “
وی از پیشنهادات فعالان میدانی استقبال کرد و خواستار “سازوکارهای سیاست گذاری نهادینه کننده” بین دولت و بخش خصوصی شد.
فعالان رامسر چه گفتند؟ از آشفتگی قانونی تا بی اعتمادی
شرکت کنندگان در این جلسه همچنین به صراحت گفتند که مشکلات آنها. درگیری های طعم ، عدم اقتدار پاسخگو ، مصوبات متناقض برخی از نهادها ، تثبیت مالیاتی و عدم اطمینان از جمله موضوعات مطرح شده بود.
در پایان جلسه ، وزیر ارتباطات بر ادامه گفتگوی دولت با فعالان رامسر تأکید کرد و گفت: “ما در حمایت منطقی این اکوسیستم هستیم ، مشروط بر اینکه شفافیت ، امنیت مردم و توسعه زیرساخت های ملی به طور هم زمان دیده شود.”
رحامی ، معاون رئیس جمهور شهروندی ، معاون رئیس جمهور حقوق حقوقی ، ضمن بیان سوابق حقوقی و حقوقی ، تأکید کرد که طبق اساسنامه بانک مرکزی ، به نظر می رسد سرپرست پول است و تنظیم رمز عبور ارز به نهاد متعالی تنظیم کننده نیاز دارد.
اگرچه این جلسه گام مهمی در تراز دولت و فعالان منطقه رامسر بود ، اما بازسازی اعتماد بین دو طرف نیاز به تغییرات نهادی ، شفافیت قانونی و مقررات مشارکتی دارد. آنچه امروز شنیده می شود نشانه چرخش پارادایم در دولت به سمت فن آوری های جدید است. اما راه رفتن هنوز پیچیده و طولانی است.