یلدای تلخ؛ از جان ِشادیِ مردم چه میخواهید؟! :: افق میهن
بدون شک اگر مسئولان کشور به ویژه در صدا و سیما عملکرد مناسبی داشته باشند، مخاطب ایرانی هرگز چشمان منزجر خود را به کانال مشتی غریبه نخواهد دوخت.
به گزارش خبرنگار افق میهن، از همان ابتدا سخنان خود را با حدیثی از امام علی (ع) جمع می کنیم که می فرماید: «بیم آن دارم که نادانان و فاسقان بر امور این امت مسلط شوند… و در ادامه این سؤال را مطرح می کنیم که شرایط مدیریت صدا و سیمای کشور عزیزمان که با خون شهداء (علیهم السلام) عزت خود را حفظ کرده و خواهد داشت، نسبت به این حدیث، که به عنوان مقیاسی برای سنجش عدالت استفاده می شود. توضیح داده شده است، وضعیت چگونه است؟
اما موضوع این بار چیست؟ این بار چه حماقتی دل مردم کشورمان را به درد آورد و شبی را که قرار بود استعاره ای از پایان تاریکی طولانی و آغاز طلوع روشن روز باشد آنقدر به کام همگان تلخ کرد که انگار قرار است شب یلدای ما بی پایان باشد و فصل های متوالی در تاریکی غوطه ور باشد. آیا سخنان حضرت علی (ع) نابخردانه و ناصادقانه باقی می ماند؟
در برنامه ای با عنوان “یلدای مادری” که از قضا ربطی به شادی یلدا و عشق مادرانه مادرانمان نداشت، گلوی مادری را ترکیدند که قلم و زبانش از نوشتن خجالت می کشد و از بیان خجالت می کشد. این برنامه مرده که به صورت زنده از شبکه سه سیما پخش می شد نکات قابل ستایشی داشت. اما در ذائقه کج و نادانی محض، کام میلیون ها ایرانی را تلخ کرد.
در بخشی از این برنامه که اهالی ورزش و همچنین مادر مرحوم مهرداد میناوند فوتبالیست فراموش نشدنی کشور حضور داشتند، ضمن پخش آهنگی از مهرداد میناوند که به یادگاری از مادرش به یادگار گذاشته بود، به یادگار ماندند. برای چندمین بار دل این مادر تلخ را شکست. تا بتواند نفوذ رسانه های به اصطلاح ملی را کشف کند.
باید از مسئولان ذیربط و در راس آنها رئیس صدا و سیما و همچنین رئیس شبکه سه بپرسیم که برای چه هدفی چنین تصمیمی گرفتید که فاقد اقتدار انسانی و اخلاقی است؟ بی شک تهیه کننده و مجری و کارگردان باید پاسخگوی چنین موضوع نسنجیده ای باشند.
بی شک تنها عذرخواهی که در همین برنامه اتفاق افتاد نمی تواند دل این مادر داغدار و هزاران مادر داغدار دیگر را آرام کند. کما اینکه هنوز برخی از مسئولین نمی دانند زمان شادی کی و وقت گریه کی است.
خلاصه در آن شب و در آن برنامه تنها چیزی که دیده نشد عشق مادری بود! علاوه بر چنین فاجعه ای که به نمایش گذاشتید، جز طعم تلخ مردم و از دست دادن مخاطب اندکی که داشتید، چیز دیگری هم گرفتید؟
آیا از گرایش مردم به برنامه های ماهواره ای گلایه دارید؟ دلیلش را باید در تصمیمات این صدا و سیما دید که در هر زمان و مکان مانند خروس بی مکان خود را بیان می کند. بسیاری از مردم به دنبال محتوای متنوع، جذاب و باکیفیت هستند اما صدا و سیما با ارائه برنامه های تکراری و بی کیفیت نتوانسته پاسخگوی نیاز مخاطبان باشد. به همین دلیل، مخاطبان از طریق ماهواره ها و رسانه های جایگزین به دنبال محتوای بهتر هستند. اگر صدا و سیما به ارائه برنامه های جذاب و باکیفیت تر توجه کند و در محتوای آن تنوع بیشتری ایجاد کند، می تواند مخاطبان بیشتری را جذب کند و از روی آوردن آنها به برنامه های ماهواره ای جلوگیری کند.
بی شک برنامه تلخ «یلدای مادر» در خاطره تاریخی بسیاری از مادران باقی خواهد ماند. مادرانی که می توانستند – حتی موقت – دردهایشان را کنار بگذارند و لبخندی بر لبانشان بنشانند، شاید سفره شب یلدایشان را جمع کرده اند و مثل خیلی از شب های دیگر در گوشه تنهایی شان فرو رفته اند. بدون شک بسیاری از مردم به دلیل حضور و تصمیم نابخردانه خود در شب یلدا دیگری حاضر نمی شوند و سال آینده مهمان چنین برنامه ای نخواهند بود.
بدون شک اگر مسئولان کشور به ویژه در صدا و سیما عملکرد مناسبی داشته باشند، مخاطب ایرانی هرگز چشمان منزجر خود را به کانال مشتی غریبه نخواهد دوخت.
پایان کلام حضرت علی (ع) نیز بسیار مهم است: … مال خدا را دست به دست می کنند و بندگانش را برده خود می گیرند و با صالحان دشمنی می کنند و فاسقان را حزب خود می سازند. .