یک شهر باستانی ۴ هزار ساله در بیابان عربستان کشف شد
باستان شناسان یک شهر باستانی ۴۰۰۰ ساله را در واحه ای در عربستان کشف کردند. بقایای این شهر گویای این واقعیت است که چگونه ساکنان آن آرام آرام از زندگی عشایری به زندگی شهری تبدیل شدند.
بر اساس گزارش ScienceAlert، بقایای این شهر باستانی که «النطح» (النطح) نامیده میشود، مدتها در میان حصارهای واحه خیبر، منطقهای سرسبز و حاصلخیز که اطراف آن را احاطه کرده بود، از چشم باستانشناسان پنهان مانده بود. بیابانی در شمال غربی شبه جزیره عربستان. بر اساس تحقیقات «گیوم شارلو» باستان شناس فرانسوی، دیواری باستانی به طول ۱۴.۵ کیلومتر در این مکان کشف شد که ظاهراً مرز شهر را مشخص کرده است.
شهری باستانی با قدمت ۴ هزار ساله در صحرای عربستان
به گفته گیوم شارلو، یک تیم فرانسوی-عربی در روند کشف این شهر شرکت کردند. آنها توانستند ثابت کنند که دیوارها و باروهای این شهر در واقع یک زیستگاه سازمان یافته را نشان می دهد. به گفته محققان، این شهر بزرگ که ۵۰۰ نفر در آن زندگی می کردند، در حدود ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد در اوایل عصر برنز ساخته شد.
با این حال، حدود هزار سال پس از ساخت شهر، ساکنان آن را ترک کردند. چارلو می گوید: «هیچکس نمی داند چرا. با این حال، ما می دانیم که زمانی که النطح ساخته شد، شهرهایی در منطقه شام در امتداد دریای مدیترانه از سوریه کنونی تا اردن در حال توسعه بودند. از طرفی شمال غربی عربستان بیابانی برهوت بود که قبایل چوپان فقط از آن عبور می کردند و محل دفن اجساد بود.
محققان از تصاویر هوایی استفاده کردند تا بدانند دقیقا کجا باید حفاری کنند. وی تصاویری از مسیرهای این شهر و پی خانه ها را به محققان نشان داد. محققان پی هایی را کشف کردند که برای ساخت خانه های یک یا دو طبقه به اندازه کافی قوی بود.
در مجموع، تصاویر شهری ۲.۶ هکتاری با حدود ۵۰ خانه را نشان می دهد. هر خانه نیز دیوارهای مخصوص به خود را داشت. همچنین مقبره های قبرستان این شهر حاوی سلاح های فلزی مانند تبر و خنجر و همچنین سنگ هایی مانند عقیق بوده که نشان از جامعه ای نسبتاً پیشرفته دارد.
اما النطح در مقایسه با شهرهای بین النهرین یا مصر در آن دوره شهری کوچک محسوب می شد. البته به گفته محققان این شهر شواهدی دارد که نشان از گذار از زندگی عشایری به زندگی شهری دارد.
یافته های محققان در مجله PLOS ONE منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو