۱۰ تا از بهترین فیلمهای درام سینمای ایران :: افق میهن
آرمان خانساریان کارگردان و نویسنده تجربیات و احساسات شخصی خود را از روزهای دانشجویی و پس از آن به عنوان پایه ای برای فیلمنامه خود انتخاب کرده است. وی موفق شده است با همکاری بازیگران برجسته مانند میر سعید مولویان و سارا بهرامی ، کار متفاوتی ایجاد کند. مصطفی Mastur ، نویسنده و محقق ، درباره فیلم “جنگل نارنجی” می گوید: “پایان این فیلم پایان سینمایی خوبی است که شخصیت اصلی در آن راه ممنوعه در جاده های شمال را برای خود فراهم می کند.
به گفته ناجواخابار ، در میان آثار درام سینمای ایران ، فیلم هایی مانند “هیچ چیز” و “Redneck” وجود دارد که تأثیر عمیقی بر مخاطب دارند و آنها از تماشای دوباره این فیلم ها لذت می برند.
به گفته فرارو ، گروهی از فیلم ها به دلیل ویژگی های خاص خود در سینمای ایران به آثار ماندگار تبدیل شده اند. فیلم هایی مانند “جنگل نارنجی” و “چه زمانی در دنیای شما است” به دلیل اسکریپت های قوی و بازیگران برجسته آنها مورد توجه مخاطبان قرار گرفته و مورد استقبال قرار گرفته است. جدا از این فیلم ها ، کدام آثار دیگر می توانند جزو بهترین فیلم های درام باشند؟
هیچ مشکلی به کارگردانی عبدالروزا کاهانی
فیلم Hitch یک کار نمادین است که در آن مردم در داستانهای خود با هیچ چیز نمی جنگند. نادر سیاه ، با بازی مهدی هاشمی ، نمی تواند به اندازه کافی از هر چیزی که می خورد ، بدست آورد. در حقیقت ، او تجسم حرص و آز انسان است که به هیچ چیز ختم نمی شود. اختلال خوردن نادر ، اوضاع را برای تنها شخصی که دارد ، یعنی عمه او دشوار کرده است. پیرزن ، که از او نافرمان بوده است ، به خانواده ای فقیر پول می دهد تا مادر خانواده ، که همسر خود را از دست داده است ، بتواند با این مرد ازدواج کند. اما او چیزی در مورد این اختلال به آنها نمی گوید. کم کم ، خود خانواده می فهمند که چه اتفاقی افتاده است.
این فیلم دارای یک داستان و دیالوگ های خلاقانه است که در بسیاری از مواقع خنده دار به نظر می رسد ، اما در عین حال حقیقت تلخ را به تصویر می کشد. به همین دلیل می توان گفت که این فیلم در ژانر کمدی سیاه است. بازیگران در این فیلم نقش های خود را به خوبی بازی می کنند. فیلم “هیچ چیز” یکی از بهترین آثار مهدی هاشمی محسوب می شود و احتمالاً بهترین عملکرد صابر ابار را در این فیلم خواهیم دید. بهترین بازیگر نقش اول مرد “هیچ چیز” پانیتا بحرام است ، که درباره او Kahani می گوید: “من قبلاً نقش های دشوار را می نوشتم زیرا می دانستم که Panthea Bahram می تواند آنها را به خوبی اداره کند.” طبق آمار سایتهای مشاهده فیلم ، ۶۱ ٪ از بینندگان معتقدند که فیلم “هیچ چیز” به کارگردانی عبدالطزا کاهانی حاوی نکات ارزشمندی است که در قالب یک داستان جدید گفته می شود.
کاغذ بدون نام توسط Nasser Taqvai
فیلم “مقاله بدون نام” داستان یک خانواده چهار نفره را روایت می کند ، جایی که مادر از کارهای خانه خسته شده است و آرزو می کند اشتیاق خود را دنبال کند ، نوشتن. همسر وی (Khosro Shakibaei) در ابتدای داستان مشکلی در این مورد ندارد و حتی در کلاس فیلمنامه نویسی ، رویا (هادی تهانی) را ثبت نام می کند ، که مشکلات موجود در خانواده را آغاز می کند. “مقاله بدون نام” آخرین اثر ناصر Taqvai است که تصویری واقعی از یک خانواده ایرانی را نشان می دهد. این فیلم دیالوگ های قوی و مؤثر دارد و Taqvai پیام های خود را در قلب داستان با استفاده از طنز گنجانده است. مقاله بدون سرنشین نه تنها داستان زندگی رویایی را روایت می کند ، بلکه داستان زنانی را که در جستجوی رویاها و ایده آل های خود در بین کارهای خانه بی پایان هستند ، روایت می کند.
خانه دوست به کارگردانی عباس کیارستامی کجاست
در فیلم “خانه دوست کجا است” ، داستان از زمانی آغاز می شود که احمد به طور تصادفی نوت بوک همکلاسی خود ، نماتزاده را به خانه می آورد. او سعی می کند این دفتر را به صاحب خود تحویل دهد. اگرچه در ابتدا به نظر می رسد که این موضوع چندان مهم نیست ، اما وقتی متوجه می شویم که کتاب ورزش تنها دارایی Nematzadeh است ، ما تمام تلاش خود را می کنیم تا آن را به صاحب آن برسانیم.
فیلم عباس کیارستامی اوج حساسیت و نوعدوستی در فرهنگ ایران را نشان می دهد. پس از تماشای این کار ، خواهیم فهمید که چرا کیارستامی و فیلم “خانه دوست کجاست” برای کارگردانانی مانند مارتین اسکورسیزی جذاب است. در “خانه دوست در کجا است” ، ما با یک موضوع ساده روبرو هستیم که عباس کیارستامی با تمرکز روی جزئیات به یکی از بهترین آثار سینمای ایران تبدیل شده است.
Hoshang Azadivar ، یک شاعر ، مترجم و سازنده مستند ایرانی ، در این زمینه اظهار داشته است: “فیلم” Khane dost Kajast “جلوه ای از سلامت و معنویت اشعار سپهری ، دقت و عمق اشعار لفی ، و کوتاه بودن و کوتاه بودن و کوتاه بودن و کوتاه بودن اشعار لوتفی است. عرفان نقاشی های او. بهمن این بروجینی است. این کار فقط می تواند در ایران انجام شود و فقط کیارستامی می توانست آن را ایجاد کند. “
جنگل نارنجی به کارگردانی آرمان خانساریان
فیلم “جنگل نارنجی” به کارگردانی آرمان خانساریان ، یک کار خانوادگی و درام است که در جاده های شمال کشور روایت می شود. داستان این فیلم در مورد سوهراب ، یک نمایشنامه نویس ناموفق است ، که به تازگی به عنوان معلم در دبیرستان پسران کار کرده است تا به پایان برسد. او با دانشجویان خود رابطه خوبی ندارد ، بنابراین باید به دانشگاه خود برود و اسناد خود را به مدیر ارائه دهد تا از اخراج خودداری کند. بازگشت به دانشگاه ، سهراب با رویدادهایی روبرو می شود که روند زندگی وی را تغییر می دهد. این سفر در داستان به عنوان محرک درام عمل می کند و اسرار را نشان می دهد که سعی شده است از دیگران پنهان بمانند.
آرمان خانساریان کارگردان و نویسنده تجربیات و احساسات شخصی خود را از روزهای دانشجویی خود و پس از آن به عنوان پایه ای برای فیلمنامه خود انتخاب کرده است. وی موفق شده است با همکاری بازیگران برجسته مانند میر سعید مولایان و سارا بحرانی ، کار متفاوتی ایجاد کند. نویسنده و محقق مصطفی ماستور در مورد فیلم “جنگل نارنجی” می گوید: “پایان این فیلم پایان سینمایی خوبی است که در آن شخصیت اصلی یک مسیر ممنوعه را در جاده های شمال هموار می کند.”
فیلم هندی به کارگردانی نیما جاویدی
Sarkhpoost دومین فیلم بلند Nima Javidi است. در این فیلم ، ما با سه شخصیت اصلی روبرو هستیم: رئیس زندان که توسط نوید محمد زاده بازی شده است ، یاور زندانی که توسط پاریناز ایزدیار و یک زندانی که هرگز نمی بینیم ، بازی می کنیم ، اما داستان در اطراف این زندانی می چرخد. داستان از زمانی آغاز می شود که به سرهنگ جهید دستور داده می شود زندان را به مکان دیگری منتقل کند. او و دستیار این دستور را انجام می دهند ، اما ناگهان متوجه می شوند که یکی از زندانیانی که قرار است اعدام شود ناپدید شده است.
عملکرد نوید محمد زاده در فیلم “سرخ” را می توان یکی از بهترین نقش های او دانست. شخصیت او در این فیلم با تمام شخصیت هایی که تاکنون بازی کرده است متفاوت است. ژان لوک گدار ، منتقد فیلم ، معتقد است که “سینما تقاطع هنر و زندگی است. هنر از نظر زیبایی شناسی نیز این قانون را دنبال می کند و کارگردان شخصیت هایی را که دارای روح و زندگی هستند ، هوشمندانه ایجاد کرده اند و ما می توانیم با آنها شناسایی کنیم.
هامون به کارگردانی داریوش مهجووی
فیلم “هامون” به کارگردانی داریوش مهرژوی یکی از آثار برجسته او پس از انقلاب است که مبتنی بر درگیری بین عشق و عقل است. این فیلم داستان مردی به نام هامون (با بازی مرحوم خوسرو شکیبئی) را نشان می دهد که به دلیل مشکلات روانی در آستانه جدایی از همسرش ، مهشید است. از طرف دیگر ، هامون در حال نوشتن رساله ای با عنوان “عشق در ادیان ابراهیمی” است که نتوانست آن را تمام کند. علاوه بر Khosrow Shakibaei ، Dariush Mehrjoui از Bita Farhi که در آن زمان تازه کار بود ، در هامون استفاده کرد. شاید یکی از مهمترین صحنه های فیلم صحنه ای باشد که هامون با تمام قلبش در دادگاه فریاد می زند: “این زن عشق من است.” در حالی که ازدواج وی به بن بست رسیده است و طلاق تنها راه خروج است.
مرحوم حمیدرزا صدر در کتاب خود “مقدمه ای بر تاریخ سیاسی سینمای ایران” موقعیت فیلم هامون را در سینمای ایران توصیف می کند و می گوید: “هامون اولین فیلمی است که شخصیت یک مرد روشنفکر را بدون تکیه بر مدلهای قبلی به تصویر می کشد از سینما و او را به مرکز توجه تبدیل کرد.
پارویز به کارگردانی مجید بارزگاری
فیلم پارویز یکی از آثار برجسته سینمای ایران در سالهای اخیر است. با وجود بودجه محدود ، این فیلم مؤثر بود و موفق به جذب مخاطب شد. پروز (با بازی لوون هافتون) مردی میانسال است که هنوز ازدواج نکرده و با چالش های زندگی دست و پنجه نرم می کند. او با پدرش زندگی می کند و در طی مشاغل روزانه مقدار کمی درآمد کسب می کند و به این وضعیت عادت می کند. اما با تصمیم پدر برای ازدواج ، همه چیز تغییر می کند و داستان جهت جدیدی می گیرد.
پارویز ، که سالهاست که مشکلات و مشکلات را تحمل می کند ، ناگهان سقوط می کند و شروع به کشف پیچیدگی ها و انتقام از پدر و دیگران می کند. شخصیت پدر در این فیلم رهبری است که پاروز در مقابل آن ایستاده است. اما در پایان خود را از بین می برد.
ماهی ها به کارگردانی علی رافی عاشق می شوند
داستان فیلم “ماهی ها عاشق می شوند” داستان شخصی به نام عزیز است که برای فروش خانه پدرش به ایران باز می گردد. اما او می فهمد که زنی که زمانی که دوستش داشت ، آن را برای رستوران اجاره داده است. داستان این فیلم در یکی از شهرهای شمالی ایران اتفاق می افتد و به گفته مخاطب ، عاری از هرگونه تکرار و کلیشه است. غذا و رستوران در این فیلم بخش اساسی داستان است. مؤلفه ای که شخصیت را ایجاد می کند و گره را در کنار آن باز می کند. روییا نوهالی و گلشفته فراهانی یکی از بهترین اجراهای خود را در کنار رضا کیانیان ارائه می دهند. این فیلم که در سال ۲۰۰۳ ساخته شده است ، هنوز بوی زندگی ، اشتیاق و غذای محلی را با توجه به بینندگان خود می بخشد.
علاوه بر داستان ساده اما جذاب ، کارگردان و بازیگران نیز در طراحی صحنه و روشنایی ظرافت و دقت را صرف کرده اند. از انتخاب رنگارنگ لباس برای زنان گرفته تا طراحی لباس های تاریک برای عزیز که به تازگی از Farang بازگشت.
فیلم “Ajdeha Vard” توسط مانی هاگیگی کارگردانی شده است
فیلم “اژدها وارد می شود” اثری دراماتیک و هیجان انگیز است که توسط امیر جادیدی ساخته شده و توسط مانی هاگیگی نوشته و کارگردانی شده است. خلاصه داستان این فیلم آمده است: “شورولت از یک گورستان عبور می کند و به کشتی می رود که در گل غرق شده است ، که در آن یک زندانی تبعید شده به دار آویخته شده است. در این گورستان سالهاست که مانی هاگیگی برای ایجاد جو اژدها وارد جزیره Qeshm و دره ستاره ها می شود و یکی از معدود آثار سینمای ایران است که شادی کشف را برای مخاطبان خود به ارمغان می آورد.
یکی از نکات مهم فیلم “اژدها وارد می شود” فیلمبرداری و ضبط صدا آن است که به خوبی فضای ترس و وحشت را نشان می دهد. لی مارشال ، منتقد فیلم ، درباره فیلم مانی هاگیگی اظهار داشت: “این کارگردان از مجموعه ای از ترفندهای سینمایی پسامدرن استفاده کرده است. گیمیک ها شامل مصاحبه های طنزآمیز ، پرش زمان ، طراحی لباس و مجموعه های مجموعه ای چشمک زن (به ویژه یک شورولت impala نارنجی) است. همچنین ، یک آهنگ طولانی با الهام از ژانر راک ، که توسط کریستوف رزی برای این فیلم ساخته شده است ، به جذابیت آن افزود.
فیلم در دنیای شما زمان آن است که به کارگردانی صفی یزدانیان انجام می شود
فیلم “چه زمانی در دنیای شما است” یک کار عاشقانه با دیالوگ های ساده است که به زیبایی در مورد رنج های عشق صحبت می کند. در این فیلم ، صفی یزدانیان ، مانند هافز ، نشان می دهد که عشق با درد همراه است و این احساس را به خوبی توسط مخاطب درک کرده است. لیلا هاتامی و همسرش علی مصفا نیز در این فیلم نقش های خود را به خوبی بازی کردند. شخصیت گلی ، که توسط لیلا هاتامی به تصویر کشیده شده است ، پس از ۲۰ سال زندگی به ایران باز می گردد و برای دیدار با خانواده خود به زادگاهش سفر می کند. فرهاد ، با بازی علی مسفا ، که عاشق پیر و دل شکسته Goli است ، از دیدن پشت او خوشحال است و از او استقبال می کند. اما ناگهان ، فرهاد مانند یک ساختمان بزرگ در حال فروپاشی است ، ناامید می شود ، زیرا گلی هیچ خاطره ای از او ندارد. در دنیای شما ، چه زمانی است ، یک داستان زیبا اما دردناک از یک عشق یک طرفه در شهر عاشقان ، رشت به تصویر کشیده شده است. صدا در این فیلم نقش مهمی ایفا می کند. صدای باد ، باران و موسیقی توسط کریستوف رضای ، که ترکیبی از گویش شمالی و یادداشت های فرانسوی را نشان می دهد.