۱۲ دی ماه؛ آغاز پذیره نویسی صندوق طلای “قیراط”
در این نشست خبری عنوان شد؛
نشست خبری عضویت صندوق طلای کرات توسط صندوق سرمایه دماوند با حضور خبرنگاران برگزار شد.
گزارش کردن افق میهنمیثم فدایی، مدیرعامل صندوق سرمایه دماوند در نشست خبری اشتراک صندوق طلا «قیرات» گفت: صندوق سرمایه دماوند سعی کرد هر شش ماه یک ابزار جدید راه اندازی کند. در سال های اخیر شاهد توسعه صندوق های بازنشستگی بوده ایم. سپس وارد حوزه گزینه ها شدیم. صندوق ضمانت، پربازده ترین صندوق مختلط در سال های اخیر و صندوق حفظ ارزش نیز در دسته صندوق های سهامی دسته بندی می شوند. از نظر بازدهی، جزو پنج صندوق با بازدهی بالا در بازار بود.
حدود ۵ ماه از ورود ما به حوزه طلا می گذرد. در زمینه شمش و سکه طلا نیز در حوزه آینده پیشرفت کرده ایم. ورود به این عرصه بدون تجربه و دانش امکان پذیر نیست. مجوز این صندوق را از سازمان بورس گرفتیم. نام “کارات” را برای نماد جعبه طلا انتخاب کردیم.
در ادامه این نشست قاسمی معاون سرمایه گذاری تامین سرمایه دماوند درباره صندوق ها گفت: در تامین سرمایه دماوند، صندوق های بازنشستگی، صندوق های سرمایه گذاری مجدد و… صندوق یازدهم ما صندوقی است که سرمایه گذاران را در برابر تورم حفظ می کند. قصد داریم صندوق امن را به سرمایه گذاران معرفی کنیم. دلیل انتخاب این صندوق این است که کشور ما در شرایط خاصی قرار دارد و در منطقه خاورمیانه قرار دارد. این موضوع می تواند باعث نگرانی مردم در مورد حفظ دارایی های خود شود.
وی خاطرنشان کرد: ریسک بالای حفظ این دارایی ارزشمند نیز خطراتی را به دنبال دارد. مشکل دیگر نقدینگی است. این عوامل باعث شد تا افراد بتوانند در این زمینه تصمیمات خوبی بگیرند.
چرا جعبه طلا؟
قاسمی ادامه داد: با توجه به تجربه و دانشی که در تامین سرمایه دماوند داشتیم، صندوق طلا را راه اندازی کردیم. یکی از تمهیدات خوبی که با این صندوق اندیشیده ایم این است که شمش طلا مطابق با صندوق داشته باشیم. پول صندوق برای تشکیل پرتفوی یک روز هم معطل نمی شود و به اندازه مبلغی که اشتراک کردیم طلا خواهد داشت.
در ادامه این نشست خبری با تحلیل طلای جهانی، منوچهری، مدیر سرمایه گذاری سرمایه دماوند گفت: با پیدایش تمدن های کهن، دیدیم که طلا به عنوان معیار ثروت، قدرت و در نهایت به عنوان معیاری برای سنجش ثروت مورد استفاده قرار گرفت. قدرت و در نهایت به عنوان معیار طلا معیار فرهنگ بود. سرمایه گذاران در قرن ۱۹ و ۲۰ ارزش گذاری خود را بر اساس مقدار مشخصی طلا تعیین می کردند.
وی افزود: آمریکا از ابتدای قرن بیستم به عنوان یک قدرت جهانی توانسته است با دلار بر نظام اقتصادی مسلط شود. در سال ۱۹۳۳، هر اونس طلا ۲۰.۶۵ دلار در هر اونس قیمت داشت و در سال ۱۹۷۱ نرخ برابری ۳۵ دلار در هر اونس بود. با توجه به محدودیتهای موجود که سیستم مبتنی بر طلا نتوانست آن را حفظ کند، مشاهده کردهایم که ارزش طلا در بازار جهانی نوسانات زیادی دارد. اگرچه سیستم ارزهای جهانی مبتنی بر طلا کنار گذاشته شده است، بانک های مرکزی جهان به عنوان یکی از بزرگترین خریداران طلا عمل می کنند. این بدان معناست که طلا همیشه انتخاب اول ذخایر آنهاست.
منوچهری گفت: نوسانات قیمت جهانی طلا بعد از سال ۷۱ چشمگیر شد و در هر دهه نوساناتی داشت. در دهه ۱۹۸۰ قیمت طلا به سقف ۸۵۰ دلار رسید و در دهه ۱۹۹۰ قیمت طلا بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار در نوسان بود. در سال ۲۰۰۸، علی رغم تورم در بخش املاک و مستغلات آمریکا، طلا برای اولین بار به ۱۰۰۰ دلار رسید. در سال ۲۰۱۸ قیمت طلا بین ۱۱۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار در نوسان بود که کمتر از دوره قبل بود.
مدیر سرمایهگذاری دماوند خاطرنشان کرد: در دوره کرونا قیمت طلا به دو هزار دلار رسید و پس از کرونا رشد طلا آغاز شد و تنشهای اخیر منطقهای بهویژه جنگ روسیه و اوکراین این قیمت طلا را بالا برده است. از سال ۲۰۱۰، طلا میانگین سالانه کل بازدهی ۶.۵ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: طلا دو ویژگی جذاب دارد، یکی نقدینگی و دیگری همبستگی آن با سایر طبقات دارایی و می توان آن را به عنوان دارایی مطمئن در بحران های مالی شناخت طی ۵۰ سال گذشته بیشترین بازدهی سالانه طلا داشته است ۱۳۳% در سال ۱۹۷۵. همچنین بازدهی منفی ۳۲% را در سال ۱۹۸۱ به ثبت رساند. به طور کلی می توان به شرایط اقتصادی، نااطمینانی های اقتصادی، تنش های ژئوپلیتیکی و سیاست های بانک های مرکزی جهان اشاره کرد. در سال ۲۰۲۳، چین، روسیه، استرالیا، آمریکا و کانادا بیشترین طلا را تولید خواهند کرد.
لازم به ذکر است که اشتراک صندوق طلای «کرات» از روز چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳ آغاز می شود.
بر اساس این گزارش، پایتخت دماوند در سال ۱۳۹۸ با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومان به ثبت رسیده و اکنون دارای سرمایه ۱۴۰۰ میلیارد تومانی است.
این شرکت از بدو تاسیس تاکنون جوایز بسیاری را کسب کرده است. به رشد ۳۸ درصدی سود خالص پس از کسر مالیات دست یافت. این شرکت توانسته به حاشیه سود بالایی دست یابد. علاوه بر این، این تامین مالی بالغ بر ۱۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تامین مالی شد.
پایان مقاله