۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین شده
مصر باستان یکی از دوره های تاریخی است که به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است و باستان شناسان هنوز در حال انجام اکتشافات بزرگ تا به امروز هستند.
در ادامه سه مورد از بزرگترین اکتشافات مصر باستان در تاریخ معاصر را گردآوری کرده ایم.
شهر طلایی اقصر
در آوریل ۲۰۲۱، وزارت آثار باستانی مصر از کشف شهری به نام “ظهور آتن” خبر داد. گفته می شود که قدمت این شهر گمشده به دوران سلطنت آمنهوتپ سوم برمی گردد که حدود ۳۰۰۰ سال پیش اتفاق افتاد.
این شهر طی یک ماموریت در نزدیکی شهر اقصر کشف شد و کارشناسان آن را مهم ترین کشف از زمان کشف مقبره توت عنخ آمون توصیف کردند.
این شهر همچنین با نام مستعار “شهر طلایی گمشده اقصر” شناخته شد و به بزرگترین شهر باستانی موجود در مصر تبدیل شد.
در متون باستانی از “شهر طلایی اقصر” نام برده شده است که باعث شد بسیاری از کارشناسان در طول سالیان به جستجوی آن بپردازند.
ابوسمبل
ابو سیمبل به خاطر دو معبد بزرگ سنگتراش شده و برخی از شگفتانگیزترین سازههای صخرهای که قدمت آن به مصر باستان بازمیگردد، شناخته میشود.
این بنا توسط رامسس دوم در قرن سیزدهم قبل از میلاد ساخته شده است. معابدی با اتاق های اسرارآمیز که به قدری پیچیده طراحی شده بودند که پرتوهای خورشید دقیقاً به درونی ترین نقطه معبد می تابد و باعث می شود مجسمه رامسس دوم دو بار در سال بدرخشد.
این مکان در سال ۱۸۱۷ کشف شد، اما در سال ۱۹۶۰ به دلیل ساخت یک سد جدید، کل مجموعه منتقل و در زمینی مرتفع بازسازی شد.
مقبره توت عنخ آمون
«بلک بری» معروف ترین فرعون مصر باستان است. او بیش از ۳۰۰۰ سال پیش از ۱۳۳۲ تا ۱۳۲۳ قبل از میلاد بر مصر حکومت کرد.
توت عنخ آمون به عنوان «پسر-شاه» نیز شناخته می شود، زیرا زمانی که تاج و تخت را به دست گرفت، تنها ۱۰ سال داشت.
پس از کشف مقبره در سال ۱۹۲۲، ۲۷ باستان شناس و دانشمند و حتی اعضای خانواده آنها در مدت کوتاهی بر اثر بیماری های وحشتناک یا حوادث عجیب جان خود را از دست دادند. همین موضوع باعث به وجود آمدن شایعه «انتقام توتانخ آمون» شد و برخی معتقدند این مرگ ها تصادفی نبوده است.
توت عنخ آمون و بسیاری از اشیای مقبره او از آن زمان به موزه بزرگ مصر در قاهره منتقل شده اند.