۴۰ هزار میلیار تومان منابع مورد نیاز برای افزایش سرمایه بانکها
بعد از بازار ؛ فرهاد هایداری با اشاره به تاریخچه قوانین بانکی در ایران در کنفرانس ملی حقوق بانکی تأکید کرد: با توجه به تحولات اقتصادی و نیازهای جدید ، قوانین بانکی ضروری است و گزینه ها و تهدیدات بی شماری در راه کشور است.
رئیس موسسه آموزش عالی تجارت بانکی ایران گفت: “ملاک اقدامات ما در کشور باید در هر صورت قانونی باشد.” در زمینه بانکداری در قرن سیزدهم ، یعنی قرن ۵ ، بانکهای فعال فعال در ایران بدون قانون خاص. اساس فعالیت وی بعداً با پذیرش قانون تجاری در مجمع پنجم (سالهای ۱ تا ۲) سازماندهی شد. این قانون به معیار کمپین بانکهای ایران مانند بانک سپه و بانک ملی تبدیل شد که از سال ۲ تأسیس شده اند.
هایداری ادامه داد: “تا این مرحله ، نیازی به سرپرست نبود تا اینکه بانک مرکزی در دهه ۱۹۸۰ تأسیس نشود و نیاز به نظارت رسمی احساس شد و در سالهای ۱ و ۲ از Bankenbankengesetz تصویب و اجرا شد.” با این حال ، مشاهده شد که جلسات شورا هر روز کارآمد نبود. بنابراین ، قانون جدید پول و بانکی در سالی که عناصر جدید تعریف شده اند ، از جمله شورای پول و اعتبار و رئیس بانک مرکزی اتخاذ شده است.
وی افزود: پس از انقلاب ، قانون معاملات بانکی بدون ربا در سال ششم به تصویب رسید. در دهه ۱۹۸۰ ، نیاز به تجدید نظر در قوانین بانکی توسط الگوهای حقوقی جدید مطابق با عنوان قانون بانکی مرکزی و قانون عملیات بانک تجارت طراحی شد. این قانون در دولت یازدهم به مجلس رفت و اکنون مبنای اقدامات است.
هایداری همچنان به فرصتهای تعریف شده در قانون جدید اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین فرصت ها کنترل تورم ساختاری و تعریف ابزارهایی مانند عملیات بازار آزاد است. این قانون همچنین در این قانون ، شفافیت در ذخایر ارزی ، مشارکت بانکی (در ماده ۴ قانون) و ایجاد بازار بدهی ثانویه در نظر گرفته شده است.
وی همچنین افزود که کاهش خطر سیستم یکی دیگر از اهداف قانون است. به خصوص با توجه به تجربیات دهه های گذشته ، که در آن کشور هزاران موسسه مالی و اعتباری غیرمجاز را تجربه کرد ، که سرانجام با دیدار با راهنمای برتر و راهنمای برتر سازماندهی شدند.
رئیس مؤسسه بانکی دانشگاه گفت: “یکی از تهدیدهای جدی افزایش سرمایه بانکها است.” حدود ۵ تریلیون دلار از منابع جدید ایالات متحده مورد نیاز است و در صورت عدم تحقق ، رویدادهای نگران کننده ای وجود خواهد داشت ، که گزارش مرکز تحقیقات بانک مرکزی نیز تأکید کرده است.
هایداری این چالش ها را به عنوان تضاد احتمالی قانون جدید با بودجه بودجه ، محدودیت وام های دولت از بانک مرکزی و کسری بودجه احتمالی تحت این چالش ها ذکر کرد. وی همچنین در مورد تهدیدات نظارتی هشدار داد و گفت که فقدان یک سیستم نظارتی یکپارچه ، نظارت بر بانک ها توسط بانک مرکزی را به طور کامل اجرا نکرده است.
وی ادامه داد: “نیاز به ۵ متخصص برای ایجاد چنین سیستمی وجود دارد ، که در حال حاضر یک نقص قابل توجه است.” علاوه بر این ، تشدید نظارت بر ارز مطابق با ماده ۴ قانون می تواند خطر نسخه سرمایه باشد. تجربه در برخی از کشورها در سال دوم مشاهده شد.
در پایان ، هایداری به تهدیدات امنیت سایبری اشاره کرد و گفت: “تمرکز اطلاعات بانکی می تواند حملات سایبری را مستعد و جدی کند.”