بانک و بیمه

۴۸.۸ درصد چک‌ها در پایتخت مبادله شدند

به گزارش افق میهن، بانک مرکزی در پایان هفته گذشته پس از چهار ماه تاخیر، سرانجام شماره چک های مبادله ای را تا پایان مهر ماه ۱۴۰۳ به روز کرد. این آمار که به صورت ماهانه در سایت رسمی بانک مرکزی منتشر می شود، از تیرماه سال جاری تاکنون منتشر نشده است. مرداد، شهریور و مهرماه را در سایت خود قرار داد.

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی، تعداد چک های برگشتی که از ابتدای سال ۱۴۰۳ افزایش یافته بود، در مرداد امسال نیز به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد. با این وجود، آمار چک های دریافتی چه از نظر تعداد و چه از نظر مبلغ به صورت ماهانه آورده شده است شهریور و مهر امسال کاهش یافته است.

افزایش ۲۹ درصدی استفاده از چک در ماه اکتبر

آمارها نشان می دهد در مهر ماه ۱۴۰۳ بیش از ۱۰.۲ میلیون فقره چک به ارزش حدود ۷۸۹ میلیارد تومان در سراسر کشور مبادله شده است. این آمار نسبت به شهریورماه ۹/۳۴ درصد و ۸/۳۰ درصد افزایش تعداد و میزان چک های پیش نویس را نشان می دهد.

همچنین مقایسه تعداد و ارزش چک های برات با مهرماه سال گذشته نشان می دهد که تعداد چک ها ۵۶ درصد و در سال جاری ۲۹ درصد افزایش داشته است.

تب چک برگشتی از بین رفت

بر اساس آمار بانک مرکزی در مهرماه امسال بیش از ۹۸۲ هزار فقره چک به ارزش حدود ۱۱۵ هزار میلیارد تومان برگشت خورده است. به این ترتیب نسبت تعداد چک های برگشتی به کل چک ها ۹.۶ درصد و نسبت تعداد چک های برگشتی به کل چک های مبادله شده ۱۴.۶ درصد بود.

اگرچه نسبت تعداد و مبلغ چک های برگشتی به کل چک ها در مهرماه امسال نسبت به مهر ۱۴۰۲ به ترتیب ۱.۳ و ۲.۳ واحد درصد افزایش یافته است، اما تحقیقات نشان می دهد که این اعداد در کمترین میزان خود از آن زمان تاکنون بوده است. خرداد امسال به حدی رسیده اند که این معضل نوید قطع رکورد پیاپی چک های نقدی در کشور را می دهد.

۴۸.۸ درصد چک ها در تهران رد و بدل شده است

آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که جمعیت استان تهران با رد و بدل شدن ۳.۲ میلیون فقره چک به ارزش ۳۸۴ هزار میلیارد تومان، بزرگترین مصرف کننده چک در کشور بوده است. پس از آن، استان‌های اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بیشترین چک را داشتند.

سه استان تهران با ۴۸.۸ درصد، اصفهان با ۷.۷ درصد و خراسان رضوی با ۵.۵ درصد نیز ۶۲ درصد از ارزش کل چک های مبادله ای مهرماه را به خود اختصاص داده اند.

کدام استان در وصول چک بهترین بود؟

بانک مرکزی در گزارش خود آمار چک های نقدی را به تفکیک استان های کشور نیز منتشر کرد. بر این اساس استان های گیلان با ۷.۲ درصد، کرمانشاه با ۷.۳ درصد و ایلام با ۷.۶ درصد کمترین نسبت تعداد چک های برگشتی مبادله ای را به خود اختصاص دادند و سودآورترین استان ها بودند.

از سوی دیگر استان کردستان با ۱۲.۵ درصد بیشترین چک برگشتی را به خود اختصاص داده است و پس از آن استان کهگیلویه و بویراحمد با ۱۲.۱ درصد و لرستان با ۱۱.۶ درصد قرار دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا