اخبار بورس

۶۰۰ روز گذشت و ما همچنان منتظریم

آیا مسئولین پاسخگو خواهند بود؟

نگاهی گذرا به اتفاقات رخ داده از تاریخ برگزاری نشست تغییر میزان خوراک پتروشیمی در کشور بیندازیم. روزهای زیادی از دوشنبه سیاه بازار سرمایه و از کوچکترین تا بزرگ ترین اتفاقات کشور می گذرد اما; لیستی از تخلفات به سهامداران اعلام نشد.

«اخبار بورسا»:

روز یکشنبه هفدهم اردیبهشت در سال ۱۴۰۲ بازار سرمایه ایران تحولی جدی و غیرمنتظره را تجربه کرد. در آن روز دولت ایران تصمیم به افزایش نرخ عرضه پتروشیمی ها گرفت، تصمیمی که مستقیما بر صنعت پتروشیمی و شرکت های فعال در بورس تاثیر گذاشت و منجر به کاهش بیش از ۱۲۵ هزار واحدی شاخص کل بازار سرمایه در روز بعد شد. . این تصمیم نه تنها بازار را شوکه کرد بلکه باعث نگرانی شدید سرمایه گذاران و تحلیلگران بازار شد.

پس از این سقوط جدی، گمانه زنی هایی مبنی بر وجود تبانی و استفاده از اطلاعات محرمانه برای انجام معاملات در پشت صحنه مطرح شد. سازمان بورس به سرعت برای بررسی صحت این ادعاها اقدام کرد. تیم های تحقیقاتی به دنبال شواهدی مبنی بر فعالیت مشکوک در بازار بودند و نتایج اولیه تحقیقات نشان داد که هیچ مدرک مشخصی مبنی بر استفاده از اطلاعات محرمانه توسط افراد خاص وجود ندارد.

با این حال، بررسی ها به همین جا ختم نشد و مرحله بعدی بررسی لیست افرادی بود که بیشترین فروش را در هفدهم داشتند. اردیبهشت و روزهای بعد از آن این کار را کردند. بیش از ۲۴۰۰ شخص حقیقی و حقوقی مورد بررسی قرار گرفتند. پس از تجزیه و تحلیل دقیق تر، این لیست به ۵۰۰ نفر کاهش یافت و در نهایت الگوهای معاملاتی این افراد با جزئیات بیشتری مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتیجه این تحلیل ها فهرستی از ۴۰ نفر است که مظنون به استفاده از اطلاعات طبقه بندی شده در روزهای ۱۷ و ۱۸ هستند. اردیبهشت همچنین اقدامات قانونی و بررسی های عمیق برای روشن شدن و پیگیری تخلفات احتمالی در این زمینه در دستور کار قرار گرفت.

600 روز گذشت و ما همچنان منتظریم

حال اجازه دهید نگاهی گذرا به اتفاقات رخ داده از زمان تغییر نرخ عرضه پتروشیمی در کشور بیندازیم. روزهای زیادی از دوشنبه سیاه بازار سرمایه و از کوچکترین تا بزرگ ترین اتفاقات کشور می گذرد اما; لیستی از تخلفات به سهامداران اعلام نشد.

بیایید نگاهی به رویدادهای ۶۰۰ روز گذشته بیندازیم:

۱- ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ (جلسه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی)

۲- ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ (کاهش شدید شاخص بازار سرمایه – کاهش ۱۲۵۰۰۰ واحدی)

۳- ۶ تیر ۱۴۰۲ ( افشای صورتجلسه در فضای مجازی و رسانه ای )

۴ تا ۷ تیر ۱۴۰۲ (دستور ابراهیم رئیسی مبنی بر لزوم برخورد قاطع با متخلفان)

۵ – ۵ تیر ۱۴۰۲ (نامه پورابراهیمی رئیس وقت کمیسیون اقتصادی مجلس به رئیس در مورد تعیین قیمت خوراک پتروشیمی ها)

۶.-۲. مرداد ۱۴۰۲ (سخن عزا: من قضاوت نمی کنم، اما سازمان بازرسی، شورای عالی بورس و دولت باید در این زمینه شفاف سازی کنند)

۷ تا ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ (مهدی صبایی، رئیس وقت سازمان بورس و اوراق بهادار: ۴۰ کد مشکوک شناسایی و به دادستانی کل کشور ارائه شد).

۸ تا ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ (نامه محمدباقر قالیباف به ابراهیم رئیسی: مهلت یک هفته ای تعیین تخصیص نرخ خوراک پتروشیمی ها)

۹- ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ (امیر مهدی صبایی از سمت مدیرعاملی سازمان بورس اوراق بهادار کنار رفت و قدیر معصومی خانقاه این سمت را بر عهده گرفت)

۱۰- ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ (شهادت ابراهیم رئیسی)

۱۵-۱۱ جولای ۱۴۰۳ (پزشکان نهمین رئیس جمهور را در دور دوم انتخاب کردند)

۱۲-۷ اوت ۱۴۰۳ (مراسم معرفی چهاردهمین سلطنت)

۱۳- ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ (انتشار نامه سازمان بازرسی مبنی بر دریافت تسهیلات ۴ درصدی اعضای هیات مدیره سازمان بورس)

۱۴- ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ (استعفای مجید عشقی رئیس سازمان بورس)

۱۵- ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ (مراسم تحویل و معارفه رئیس جدید سازمان بورس)

۱۶- ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ (وزیر اقتصاد و دارایی در مراسم معارفه رئیس جدید سازمان اظهار داشت: امانت را پس خواهیم داد.)

۱۷- ۲ مهر ۱۴۰۳ (مخبر به عنوان مشاور و دستیار رهبر منصوب شد)

۱۸- ۲۷ آذر ۱۴۰۳ (تغییر در هیات مدیره سازمان بورس)

۱۹- یک دی ۱۴۰۳ (دیدار سعیدی با مدیران و سردبیران رسانه های تخصصی بازار سرمایه و در پاسخ به سوال مدیر مسئول افق میهن: ۱۷ اردیبهشت این امر باعث از بین رفتن اعتماد سهامداران به بازار سرمایه شد و پرونده همچنان در حال بررسی است.)

۲۰- ۶ دی ماه ۱۴۰۳ (ششصد روز پس از اعلام اسامی عاملان)

حال یک سوال دیگر مطرح می شود:

چه کسی باید پاسخگو باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا