16.5 میلیون دانش آموز در مدارس ایران/ افت پسران در مقطع حساس تحصیلی – افق میهن
با وجود جمعیت بالاتر دانش آموزان پسر در دبستان و دبیرستان ، جمعیت ایران به ۱ میلیون و ۶،۸۰۰ رسیده است ، اما در دبیرستان دوم جمعیت آنها را کاهش می دهد.
بررسی آمار رسمی دفتر سرشماری ایران نشان می دهد که جمعیت دانشجویی این کشور پس از یک دهه دوباره افزایش یافته است ، اما این رشد پایدار نخواهد بود و کشور به زودی در معرض کاهش چشمگیر جمعیت دانشجویی قرار خواهد گرفت.
در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ ، جمعیت دانشجویی ایران به ۱۶ میلیون ۵۰۶،۰۰۰ ۴۹۳ رسید. از این موارد ، ۸ میلیون ۴۵۲،۰۰۰ ۶۱۲ پسر و ۸ میلیون ۵۳،۰۰۰ ۸۸۱ دختر.
بزرگترین جمعیت دانشجویی بیش از ۹ میلیون و ۲۰۹ هزار نفر در دبستان است ، در حالی که ۳ میلیون ۸۰۳،۰۰۰ در دبیرستان اول و ۲ میلیون ۹۵۷ هزار در دبیرستان دوم.
تجزیه و تحلیل دقیق تر نشان می دهد که این برتری در دبیرستان دوم با وجود برتری عددی دانش آموزان پسر در مدارس ابتدایی و دبیرستان های اول کاهش می یابد ، که می تواند نشان دهد که عواملی مانند آموزش اولیه پسران ، گرایش بازار کار و غیره. تمایل به بازار کار و غیره را ترک می کند ، نیاز به تجزیه و تحلیل عمیق تر اجتماعی و اقتصادی دارد.
علی فرهادی ، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در رابطه با روند تاریخی جمعیت دانشجویی ، گفت که در سال تحصیلی ۱۳۹۲-۱۳۹۱ کمترین جمعیت توسط دانشجویان با ۱۳ میلیون و ۲۲۶،۰۰۰ ثبت شده است ، پس از آن امروزه جمعیت دانشجویی به ۱۷ میلیون نفر رسید.
با این حال ، این رشد ادامه نمی یابد ، که جمعیت دانشجویی تا سال ۱۴۰۸ تقریباً ثابت خواهد ماند ، اما از آن زمان به بعد کاهش می یابد و در سال ۱۴۱۲ به دلیل کاهش نرخ باروری و تغییر گسترده جمعیت و حدود ۱۲ میلیون و ۷۰۰،۰۰۰ در کشور حاصل می شود.
در پاسخ به رشد نسبی جمعیت دانشجویی در ده سال گذشته ، وزارت آموزش و پرورش زیرساخت هایی را توسعه داده است. به گفته فرهادی ، از سال ۲۰۱۳ بیش از ۲۴۰۰۰ مدرسه با ۱۱۷،۰۰۰ کلاس درس در کشور ساخته شده است. با این وجود مشخص نیست که آیا این توسعه فضا با کیفیت آموزش ، توزیع عادلانه از موسسات آب و هوا و جمعیت و داده های جمعیتی در مناطق مختلف کشور مطابقت دارد.
منبع: tasnim