چرا کلمه «دامول» در سریال جومونگ زیاد تکرار میشود؟!
سریال جومونگ عمدتاً بر اساس داستان های کتاب تاریخی «سامگوک ساگی» بود، اما تغییرات زیادی در داستان ایجاد کرد و جزئیات زیادی را به روایت مختصر کتاب اضافه کرد. یکی از این تغییرات استفاده مکرر از کلمه دامول بود.
به گزارش روزیاتو، در سریال جومونگ بارها با این کلمه برخورد می کنیم; گروهی که با ژنرال هموسو علیه امپراتوری هان جنگیدند دامول نام داشت. جومونگ پس از ترک بویو، همین نام را به گروه رزمندگان خود داد. علاوه بر این، یکی از نمادهای مقدس سرزمین بویو که یک کمان باستانی بود، کمان دامول نام داشت.
اما در کتاب سامگوک ساگی به این کلمه بسیار مختصر اشاره شده است. در بخشی از کتاب آمده است که اولین سرزمینی که تسلیم جومونگ شد و به گوگوریو پیوست، سرزمین بیریو (معرفی قبیله بیرو در مجموعه) بود که توسط شخصی به نام سونگ یانگ اداره می شد.
طبق افسانه سامگوک ساگی، سونگ یانگ در ابتدا حاضر به تسلیم شدن به جومونگ نیست. اما پس از باخت به او در یک مسابقه تیراندازی، پادشاهی خود را به او واگذار می کند. پس از آن است که جومونگ نام سرزمین بیریو را به «دامولدو» یا «شهر دامول» تغییر میدهد و خود سونگینگ را به عنوان ارباب آن منصوب میکند.
اما کلمه دامول به چه معناست و چرا از این اشاره کوتاه در کتاب سامگوک ساگی در سریال جومونگ اینقدر استفاده شده است؟
کلمه Damul در زبان کره ای قدیم که در گوگوریو رایج بود به معنای “بازپس گیری زمین” است. اما چرا جومونگ نام سرزمین بیریو را دامول سیتی گذاشت؟ در این مورد دو دیدگاه وجود دارد: یکی اینکه بیریو قسمت گمشده امپراتوری کره قدیم بود که باز پس گرفته شد و دیگری این که به این نام نامگذاری شد که زمین از سونگیینگ گرفته شد و به او بازگردانده شد.
به هر حال، دلیل اصلی این نام هر چه بوده است، سازندگان سریال معنای آن را کاملاً متناسب با موضوع اصلی داستان خود یافته اند. هدف اصلی جومونگ در داستانی که در سریال روایت می شود، بازگرداندن سرزمین هایی است که توسط امپراتوری هان اشغال شده بود. بنابراین نام دومل بهترین کلمه ای بود که می توانست هدف او را بیان کند.
اما جدا از این، در سطحی عمیق تر، شاید استفاده از این نام (و در واقع کل داستان سریال جومونگ) بیانگر تمایل به اتحاد مجدد سرزمین کره باشد. اتحادیه ای که دهه ها برای مردم کره (چه در شمال و چه در جنوب) آرزوی بزرگ و نسبتاً دست نیافتنی تلقی می شود.
مردم دو کره فرهنگ مشترکی با پیشینه هزاران ساله دارند. اما پس از جنگ جهانی دوم و تقسیم خودسرانه این کشور توسط قدرت های مسلط در جنگ، این ملت به دو قسمت تقسیم شد و اختلافات و درگیری ها بین آنها به دلایل سیاسی روز به روز افزایش یافت.
به همین دلیل است که «دامول» یا «به دست آوردن وطن یکپارچه» رویایی است که نه تنها در تاریخ و افسانه، بلکه اکنون در قلب مردم دو کره زنده است.
دکتر مایکل ال.
اگرچه این سریال ظاهراً درباره تأسیس امپراتوری گوگوریو است، اما بستری برای پرداختن به مسائل مدرن مرتبط با مذهب، سیاست، اقتصاد و فرهنگ نیز فراهم میکند.
در تایید و بسط دیدگاه میکلر می توان گفت که موضوع اتحاد دو کره احتمالا یکی از مهم ترین دغدغه های سیاسی و فرهنگی در ساخت و پرداخت محتوای این سریال بوده است. همان دغدغه ای که مضمونی مثل «وحدت قومی» و واژه ای مثل «دامول» را برجسته می کرد.